Yazar Selahattin Duman hakkında dava

Yazar Selahattin Duman hakkında dava

Hürriyet gazetesi yazarı Selahattin Duman hakkında, köşesinde yazdığı bir yazıyla ilgili "Halkın bir kesimini sosyal, sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama'' suçundan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması ist

İSTANBUL (AA) - Hürriyet gazetesi yazarı Selahattin Duman hakkında, köşesinde yazdığı bir yazıyla ilgili ''Halkın bir kesimini sosyal, sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama'' suçundan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Tüm Emniyet Teşkilatı Emeklileri ve Üyeleri ile Halk Birlikteliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (POLEM) tarafından Hürriyet gazetesinin 27 Eylül 2015 tarihli nüshasında ''Bir çocuğum daha olsaydı'' başlıklı yazısı nedeniyle Selahattin Duman hakkında ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan şikayette bulunulduğu belirtildi.

İddianamede, şüpheli Duman hakkında ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan takipsizlik verildiği belirtilerek, ''Yazının terör örgütü propagandası yapma mahiyetinde olmadığı gerekçesiyle takipsizlik verildiği, yazıdaki bir kısım sözlerin, halkın bir kesimini sosyal, sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama suçunun yasal unsurlarını oluşturduğu kanaatine varılmıştır'' ifadeleri kullanıldı.

Güvenlik Şube Müdürlüğüne eser sahibinin ya da gazetenin sorumlu müdürünün ifadesinin alınması yönünde yazı yazıldığı aktarılan iddianamede, şüpheli Duman'ın avukatı tarafından verilen dilekçe ile dosyaya savunma sunmak için süre talebinde bulunulduğu ancak belirtilen süre içinde savunma vermediği bildirildi.

İddianamede, şüpheli Selahattin Duman hakkında ''Halkın bir kesimini sosyal, sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama'' suçundan 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.
İddianamesi mahkemece kabul edilen davanın duruşması önümüzdeki günlerde Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :