Yazar Friedlander, Amerikalı bir Müslümanın iş hayatına bakışını anlattı

Yazar Friedlander, Amerikalı bir Müslümanın iş hayatına bakışını anlattı

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen konferansa İslami Araştırmalar Enstitüsü tarafından sanat ve kültür alanında 2012’nin en etkili 500 Müslüman’ından biri seçilen Yazar Shems Friedlander konuk oldu.

Konferansın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, “Ordumuz Afrin’de başarılı bir operasyonu gerçekleştirirken kayıplarımız oluyor. Cuma günü ebediyete uğurladığımız Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç’a Allah’tan rahmet diliyorum. Allah ordumuzu korusun ve muzaffer eylesin” dedi.

yazar-friedlander,-amerikali-bir-muslumanin-is-hayatina-bakisini-anlatti-(2).jpg

Daha sonra Yazar Friedlander, Amerikalı bir Müslümanın gözünden iş hayatını anlattı. İslam’ın tohumlarının kalbine birkaç yılda ekildiğini ve sonra Müslüman olduğunu anlatan Yazar Shems Friedlander, “Özellikle üniversite öğrencilerini etkileyen psikolojik etkenlere baktığımızda çok kırılgan bir dünyada yaşıyoruz. Gençlerimiz çok büyük sıkıntılar çektiğini görüyoruz. Çin’den tutunda Kaliforniya’ya kadar hepimiz aynı elbiseleri aynı kalitede giyiyoruz. Tabi ki bu da dış kimliğimizi kaybettiğimizi işaret etmektedir. Ruhsal takvimden oldukça uzak bir hayat yaşıyoruz. Kim olduğumuzu artık farkında değiliz, ne için buradayız ve nereye gidiyoruz artık bu konuda bilinçsiz hareket ediyoruz. İnsanların kazançları maddi konuda tavan yapmışken, bizim en çok teşvik edildiğimiz husus, bir ürünü veya ihtiyacımız olmayan bir şeyi satın almak için çok fazla borca girmemiz. Satın almadan önce ihtiyacınızın olup olmadığını iyi düşünmelisiniz. Müslüman dünyasındaki iş adamlarına bakacak olursak, maalesef İslam’ın doğru anlaşıldığını düşünmüyorum. İslam, aslında oldukça sadedir. Bir Müslüman için iş ahlakının temeli, dürüst olmak, yalan söylememek ve kimseyi kandırmamaktır. İş dünyası kazancını nasıl harcamalı. İş dünyası müteşekkil bir sosyal sorumluluğu olması gerekiyor. İşçisine ve işçisinin emeğine saygısı olmalı, çalışanları düşünmelidir. Onların rehberi olmalı. Kazançlarını nerede harcadığını da tespit etmelisiniz. Hadis’te de belirttiği gibi işçinizin ücretini alın teri kurumandan ödemelisiniz. İnsanoğlu yaratılmışların içinde en şerefli ve en değerli yaratıktır ve en iyisini hak etmektedir. İnsanoğluna yararlı olacak ürünleri seçiniz. İnsanlığa faydalı olun. Sizin kazanacağınız en büyük gelir Cenabı Hakkın sizi bağışlamasıdır” diye konuştu.

Konferansın sonunda Başkan Ömer Faruk Okka, Yazar Shems Friedlander’a hediye takdim etti.

yazar-friedlander,-amerikali-bir-muslumanin-is-hayatina-bakisini-anlatti-(3).jpg