Yazar Akif Emre mezarı başında anıldı

Yazar Akif Emre mezarı başında anıldı

Avukat Muharrem Balcı:- "Emre'nin yazıları okunduğunda, belgeselleri izlendiğinde, İslam dünyasının her bölgesiyle alakalı ufuk açıcı araştırmaları ve çalışmaları olduğu görülür, oralara dair tespitleri var. Dünden bugüne baktığımızda yaptığı tespitler, s

İSTANBUL (AA) - Gazeteci-yazar Akif Emre, Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabri başında anıldı.

Yakınları ve sevenleri, kalp krizi sonucu 2 yıl önce hayatını kaybeden Emre'nin Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabri başında dua etti. Afrika ülkelerinden, Doğu Türkistan'dan, Bosna Hersek'ten ve Türkiye'den hafız öğrenciler, Kur'an-ı Kerim okudu.

Avukat Muharrem Balcı, Akif Emre ile şahsi bir dostluğu olduğunu belirtti. Özellikle tanıştıkları yıllarda birçok konuyu beraber mütalaa ettiklerini, İstanbul’da sık sık görüştüklerini dile getiren Balcı, "Akif Emre sadece bir yazar ya da araştırmacı değil. Emre'nin yazıları okunduğunda, belgeselleri izlendiğinde, İslam dünyasının her bölgesiyle alakalı ufuk açıcı araştırmaları ve çalışmaları olduğu görülür, oralara dair tespitleri var. Dünden bugüne baktığımızda yaptığı tespitler, sadece bugüne değil, aynı zamanda geleceğe de ışık tutuyor. Gençlerin Akif Emre okumaları yapmaları gerekiyor. Akif Emre, İslam dünyasındaki tüm önemli şahsiyetleri bize tanıtan bir isimdir." ifadelerini kullandı.

Üniversite döneminde Akif Emre ile aynı evde kalan ve o yıldan itibaren arkadaş olduklarını belirten Mehmet Bulayır da "Akif Emre kitabında mezar ziyaretinden bir cümleden bahseder, ‘Kabir ziyaretleri ibret almak içindir, bugün bana ise yarın sanadır’ diye. Bu cümleden hareketle kabir ziyareti yapmış olduk, amacımız ağabeyimizi yad etmek. İslam coğrafyasına çok ilgi duyardı ağabeyimiz. Ümmetçi bir bakış açısına sahipti." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :