Yaz spor okulunda "su kayağı" eğitimi

Yaz spor okulunda "su kayağı" eğitimi

Osmangazi Belediyespor tarafından organize edilen yaz spor okullarında, gençler ve çocuklar, kablolu su kayağı temel eğitimi alıyor

BURSA (AA) - Osmangazi Belediyespor tarafından organize edilen yaz spor okullarında, gençler ve çocuklar, kablolu su kayağı temel eğitimi alıyor.

Osmangazi Belediyespor Kulübü Spor Okulları Koordinatörü Hatice Ayyıldız Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, su kayağı kurslarına bu yıl ilginin çok arttığını söyledi. 

Spor okulları çerçevesinde paket programlar hazırladıklarını, dileyenlerin sadece su kayağını tercih ettiğini ifade eden Yılmaz, dileyenlerin ise basketbol, judo, eğitsel oyunlarla birlikte su kayağı eğitimi alabildiğini kaydetti. 

Yılmaz, Sukaypark Tesisleri'nin su kayağıyla ilgili Türkiye'nin en iyi tesislerinden biri olduğunu dile getirerek, "Yaz dönemlerinde özellikle yüzmeyi bilenlerin daha hareketli, aktif ve adrenalin dolu bir yaz geçirmeleri için kablolu su kayağı kursları düzenliyoruz. Gruplarımız 20 kişiden oluşuyor. Uzman kadromuz 7-15 yaş arası gençlere su kayağı dersi veriyor" dedi. 

İlgiden memnun olduklarını ifade eden Yılmaz, başarılı gördükleri çocukları altyapılarına dahil ettiklerini bildirdi. 

Su kayağı antrenörü Tayyibe Özdemir de yaz spor okullarında su kayağı eğitimlerini 4 yıldır düzenlediklerini belirtti. Su kayağının çocuklar için eğlenceli bir aktivite olduğunu anlatan Özdemir, "Çocukların eğlenebildikleri, ayrıca fiziksel gelişimlerine katkı sağlayan bir spor su kayağı. İlgi çok güzel. Her yıl da ilgi artıyor" dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı