Yaz okulları kayıtları başladı

Yaz okulları kayıtları başladı

Ribat Eğitim Vakfı tarafından Konya’da her yıl gerçekleştirilen yaz kurslarında kayıtlar başladı.

Ribat Eğitim Vakfı'nın, öğrencilerin, bir taraftan spor, gezi, kamp aktivitelerine katıldıkları, bir taraftan ise Kuran'ı Kerim, Siyer, Ahlak, İbadetler gibi konuları hem öğrendikleri hem de içselleştirdikleri Yaz Okulları programı için kayıtlar başladı. Yaz okulu kayıtları 10 Haziran'a kadar sürecek olup  kurs tarihleri ise 17 Haziran ile 09 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Konya’da uzun yıllardır vakıf çalışmalarıyla kendini ispat etmiş Ribat Eğitim Vakfı, Yaz Okulları kayıtları başladı.  Ribat Eğitim Vakfı Yaz Okulları, din ve değerler ve kamplarıyla tercih edilen okullar oldu. Kur'an'ı Kerim, Siyer, Ahlak, İbadetler gibi birçok alanda eğitimin verildiği Ribat Yaz Okullarına bu ilgi büyük olurken, öğrencilere sosyal faaliyet çalışmaları yaptırılıyor.   Sanat, Din ve Değerler derslerinin yanı sıra yüzme, futbol, voleybol, masa tenisi, satranç gibi sportif faaliyetlerle de öğrenciler yaz tatilini daha sağlıklı geçiriyor. Kız ve erkek öğrenciler için farklı yerlerde eğitim sağlanan ve yurt imkânının da sunulduğu yaz okullarında kurumsallaşmanın rahatlığını yaşadıklarını ifade eden Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka, "Geleneksel olarak düzenlediğimiz yaz okullarımıza halkımızın teveccühü bu yıl da son derece yüksek ve biz de hazırlamış olduğumuz programlarla bu teveccühe layık olmaya çalışıyoruz.  Yaz Okullarımız Ribat Eğitim Vakfımızın yıllarca oluşturduğu deneyimler sayesinde öğrencilerimizi geleceğe hazırlama noktasında çok önemli bir işlev üstlenmektedir. Bu yıl için de kayıtlarımızın yeni başlamasına rağmen oldukça yoğun bir başvuru var. Gençlerimizin milli ve manevi değerler eğitimiyle süslenmesi için tüm öğrencilerimizi bekliyoruz" şeklinde konuştu. 'Çocukların zamanını daha iyi değerlendirmesi, güvenli ortamlarda eğitim alması, gelecekte kendisine faydalı olacak yakınlıklar kurması açısından önemli olduğunu' vurgulayan Mehmet Küçüktoka, "çocuk psikolojisine, değerlerimize uygun bir eğitim programı hazırladık. Bunun yanında öğrencilerin Kur’an-ı Kerim ve dini bilgilerini takviye edecekleri, değerler eğitimi, yabancı dil, şehir kültürü ve spor gibi dolu dolu bir yaz yaşayacaklarını"  da sözlerine ekledi.

yaz-okullari-(1).jpeg

 

Öte yandan yaz kurslarına katılan öğrenciler Lale Eğitim Kurumları, Ribat Gençlik Merkezi, Gökkuşağı Hatıp Kuran Kursu, Aymanas, Durunday, Suffe, Kevser Kuran Kursları ile ANADER'in hizmet binalarında eğitim görecekler.