Yaylada mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı

Yaylada mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı

Düzce'de bindikleri araç Kardüz Yaylası'nda kara saplanan 5 arkadaşın imdadına AFAD ve jandarma ekipleri yetişti- Ekipler yaklaşık 3 saatte ulaşabildikleri bölgede mahsur kalan kişileri özel kar aracına alarak Gölyaka ilçe merkezine getirdi

DÜZCE (AA) - Düzce'de gezmek amacıyla çıktıkları bin 800 rakımlı yaylada mahsur kalan 5 kişi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile jandarma ekiplerince kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Düzce'de yaşayan Sinan Özoğlu, Özgür Yılmaz, Oğuzhan Eker, Recep Yarımkol ve Uğur Kublay dün akşam arazi aracı ile Kardüz Yaylası'na çıktı. Oğuzhan Eker'in kullandığı plakasız araç, Kardüz ile Pürenli yaylaları arasındaki yolda yaklaşık 70 santimetre kalınlığındaki kara saplandı.

Kendi imkanlarıyla aracı çıkaramayan bu kişiler, durumu AFAD ekiplerine bildirdi. AFAD ve jandarma ekipleri mahsur kalan vatandaşlara ulaşmak için yaklaşık 60 kilometrelik yolu arazi aracı ve özel 8 çeker kar aracı ile katetti.

Yolda oluşan buz ve rüzgardan dolayı yaklaşık 3 saat sonra olay yerine ulaşabilen ekipler, mahsur kalan kişileri özel kar aracına aldı.

Arkadaşlarına yardım etmek için giden Yakup Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede beklediklerinden fazla kar ile karşılaştıklarını söyledi.

Kara saplanan aracı kendisine ait arazi aracıyla çekmeye çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını belirten Şahin, "Sağ olsun AFAD ekipleri yardımımıza koştu. Sürekli esen rüzgar ve lodos, yağan karı bir yere yığdı ve sıkıştırdı. Bu da bizi zorladı. Ailelerimiz merak içinde bizi bekliyor. Bir an önce evimize gidip sıcak yuvamızda ailelerimizle buluşmak istiyoruz." dedi.

Söz konusu 5 arkadaş daha sonra Gölyaka Jandarma Komutanlığına getirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :