Yazlık Yaylası'nda ‘barış ve kardeşlik’ şenliği

Yazlık Yaylası'nda ‘barış ve kardeşlik’ şenliği

Bu yıl 21.’si düzenlenen Yazlık Yaylası Şenlikleri’nde bölgemizin ve ülkemizin içinde bulunduğu durum konuşmalara ve skeçlere de yansıdı.

M. Ali Köseoğlu yazdı...

AK Parti Konya Milletvekilleri Abdullah Ağralı, Ziya Altunyaldız, Hacı Ahmet Özdemir konuşmalarında birlik, beraberlik, barış ve kardeşliğin önemine değindiler

Ülkemizin ve bölgemizin içinden geçtiği süreç sosyal hayatımıza da yansıyor. Düğünlerimiz önceki kadar eğlenceli, şenliklerimiz şehitlerimizin ruhunu rahatsız edecek kadar gürültülü olmuyor. Anadolu insanının duyarlılığı, günlük yaşamına da yansıyor. Hafta sonunda değerli dostum Mustafa Yazlık’ın daveti üzerine Çiftepınar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇİFDER) tarafından bu yıl 21. kez düzenlenen Hadim Çiftepınar Yazlık Yaylası Şenlikleri’ne katıldım. Ne yalan söyleyeyim; şenliğe giderken içimde aynı hassasiyet ve telâşe vardı. Fakat baştan sona kardeşlik havasında geçen buluşma, büyük bir farkındalık oluşturarak, barış ve kardeşliğe ev sahipliği yaptı. Tamamen köylülerin oyuncu olarak bulundukları skeçler, konuşmalar ve bilgi yarışmalarıyla gündeme dair önemli mesajlar verildi.

YOLA ÇIKMAK; YENİLENMEKTİR

Değerli kardeşim M. Ali Algül’ün kaptanlığında kendisi de bölgenin çocuğu olan gazeteci kardeşim Hasan Ayhan, Mehmet Emin Yumuşak ve oğlum Süleyman Süheyl Köseoğlu ile sabah erkenden yola revan olduk. Yola çıkmanın aynı zamanda yenilenmek olduğunu peşinen söylemeliyim. Yol arkadaşlığı yaptığımız isimlerin de elbette bu yenilenmeye ve tefekküre büyük katkısı oluyor. Hadim’e yıllar önce ilk defa gittiğimde ‘orada uzak bir ilçe’ idi benim için. Kıvrım ve bozuk yolları, Yerköprü Şelalesi’nin müthiş güzelliğine rağmen göze almanız gereken bir risk ve bu ilçeye gitmenizin önündeki en büyük engeldi. Halen bazı yerlerinde çalışmaların sürdüğü Hadim-Konya yolu son 4-5 yıldaki çalışmalarla yenilenmiş, kısalmış ve meşakkatli olmaktan çıkmış. Kuşkusuz bunda Hadim’in vefakâr çocuğu Ahmet Sorgun abi başta olmak üzere, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ve Bakan Lütfi Elvan’ın büyük katkısı var.

img_4170.jpg

img_4182.jpg

SAMİMİYET VE İÇTENLİK

Hemen hiç yorulmadan Çiftepınar’a vardığımızda ilçeden, Konya’dan, civar köylerden insanların akın akın Yazlık Yaylası’na yöneldiğini görüyoruz. Yayla Yolu, nispeten aracımızı zorlasa da kaptanımız M. Ali Algül’ün ustalığıyla arkamızda toz bulutu oluşturarak birkaç dakika içinde ‘şenlik alanına’ ulaşıyoruz. AK Parti eski İl Başkanı Ahmet Sorgun abi gönülden bir muhabbetle kucaklıyor bizleri. Konya Büyükşehir Belediyesi Yerel Yönetimler Koordinatörü Mustafa Yazlık, Çiftepınar Dernek Başkanı Sami Sorgun, Önder Aslan, köy muhtarı ve köylülerle aynı samimiyetle kucaklaşıyoruz. AK Parti Konya Milletvekilleri Abdullah Ağralı, Ziya Altunyaldız, Hacı Ahmet Özdemir, Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, AK Parti Hadim İlçe Başkanı Saffet Duran, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Erkuş, Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey ve Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkan Vekili Muhsin Görgülügil de ayrı ayrı şenliğe geliyorlar. Köylüler tüm misafirleri alkışla karşılıyor.

teroru-anlatan-skec.jpg

ANA TEMA BARIŞ VE KARDEŞLİK

Yazlık Yaylası Şenlikleri’nin bu yılki ana teması son günlerde tırmanışa geçen terör olayları ve dış mihraklar tarafından ayrılmak istenen bir toplumun barış ve kardeşliğe bağlılığı oluyor. Senaryosunu Çiftepınarlı köylülerin yazdığı ve oynadığı skeçler, PKK, DAEŞ ve DHKP-C’nin acımasız saldırılarını, ABD, AB, İsrail, İngiltere ile uluslararası kamuoyunun saldırılara karşı takındığı tavrı, bölgede yaşanan acıları ve seçim sonuçlarını konu ediniyor.

mustafa-yazlik-001.jpg-Mustafa Yazlık

YAZLIK: EĞLENMEMİZ MÜMKÜN OLAMAZ

ÇİFDER adına selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Konya Büyükşehir Belediyesi Yerel Yönetimler Koordinatörü Mustafa Yazlık, “Büyüklerimiz bize bu güzel mirası bıraktılar. Biz de onların bıraktıkları bu mirası korumaya çalışıyoruz. Gündemin içinde yer alan konuları bugün skeçlerle anlatıyoruz. Genç kardeşlerimiz bizdeki bu heyecanı ayniyle yaşıyorlar ve gayretleriyle bize bunu gösteriyorlar. Umut ediyoruz ki onlar da bizden bu mirası devralacaklar” dedi. Yazlık şöyle devam etti: Maalesef ülkemiz üzerinde kötü emelleri olanlar yine harekete geçtiler. Ne zaman ülke ayağa kalkmaya çalışsa, ne zaman ekonomik ve sosyal olarak yükselmeye başlasa, ne zaman dünyada ben de varım demeye başlasa ve ümmetin liderliğine soyunsa birileri düğmeye basıyor. Akabinde ülke içerisinde karışıklıklar çıkarmaya, nifak tohumları ekmeye başlıyorlar. İşte bugün burada, Yazlık Yaylası’nda göstermiş olduğumuz bu birlik ve beraberlik örneği, daha açık bir şekilde de gösteriyor ki dış mihrakların hedefleri asla gerçekleşmeyecek. Sadece burada değil, Türkiye’nin birçok yerinde bu tür etkinlikler yapılıyor. Tabii ki ülkemizde ve dünyada mazlumlar zulüm görürken bizim eğlenmemiz mümkün değil. Bu yüzden şenliklerimizde farkındalık oluşturmak, doğrulara dikkat çekmek ve kaygılarımızı dile getirmek amacıyla tamamı köylülerimizden oluşan bir grupla skeçler düzenliyoruz. İnşallah ilettiğimiz bu mesajlar gerekli yerlere ulaşacaktır. Bizimle aynı duyguları paylaşarak yalnız bırakmayan çok kıymetli davetlilerimize ve özellikle milletvekillerimize katılımlarından ötürü teşekkür ediyorum.

ahmet-sorgun-002.jpg-Ahmet Sorgun

SORGUN: KARDEŞLİĞE MUHTACIZ

Kendi memleketinde katılımcıları ağırlayan AK Parti eski İl Başkanı Ahmet Sorgun, her yıl farklı temalarla düzenlenen şenliklerin önemli bir kültürel etkinlik olduğuna işaret ederek,“Aslında adına şenlik diyoruz ama bu program için etkinlik dememiz daha uygun olur. 21.’sini düzenlemiş olduğumuz bu etkinlikte güncel siyasi konular çok güzel bir şekilde dile getirildi. Spikerinden, oyuncusuna ve senaristine kadar herkes çok büyük bir emek vererek bugünü anlamlandırdılar. 21 yıldır bu emek devam ediyor. Herkes üzerine düşen görevi yerine getiriyor. İnanın bu etkinliklerde verilen mesaj şu: Ben yok, biz varız. Biz olabilmemiz için de kardeşlik inancına muhtacız” diye konuştu.

haci-ahmet-ozdemir.jpg-Hacı Ahmet Özdemir

ÖZDEMİR: MUHALEFET KOALİSYONA HAZIR DEĞİL

Sorgun’un ardından konuşma yapan AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, 7 Haziran’da gerçekleşen genel seçimlere dikkat çekerek muhalefete yüklendi. Özdemir,“8 Haziran’da da net bir biçimde ortaya çıktı ki tek başına iktidar olunamayacak. Dolayısıyla koalisyona gidilmesi gerektiği ortaya çıktı. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu büyük bir özveriyle koalisyonun kurulması için tek tek muhalif partilerin kapısını çalıyor. Fakat yine anlaşılıyor ki diğer partiler bu koalisyona hazır değiller. Başlarını avuçlarının içine almış, yahu bu millet nereden başımıza bela etti bu işi diyorlar.Öyle görünüyor ki ülkemizi gelecek günlerde yeni seçimler bekliyor” dedi.

ziya-altunyaldiz.jpg-Ziya Altunyaldız

ALTUNYALDIZ: ASLINDA BİR TOPLANTIDAYIZ

Şenliğin anlam ve önemine değinen AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Adı şenlik olsa da aslında bir toplantıdayız. Ülkemizin geçtiği bir süreç var. Biz bu anlamda şenliklerimizi de sürece uygun bir şekilde idrak etmek üzere pozisyon almış bulunuyoruz. Öncelikle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, devletimizin ve milletimizin başı sağolsun diyorum. Şenlikler muhabbet ortamıdır, muhasebe ortamıdır. Şenlikler bu toprakların kokusunu yeniden idrak etme yerleridir. Şenlikler, bağlı olunan coğrafyanın sevgisini, merhametini yeniden hissetmenin adıdır. Bu toprakların çocuğu olarak verilen mesajların gurur verici olduğunu düşünüyor, emeği geçen herkesi en derin muhabbetlerimle tebrik ediyorum” diye konuştu.

-Abdullah Ağralı

AĞRALI: TEK ÖZGÜR ÜLKE TÜRKİYE

Çözümün ancak barış ve kardeşlikten geçtiğini belirten AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı da süreci “hak ve batıl kavgası” olarak nitelendirdi. Türkiye’deki tüm unsurların tezgahlanan bu oyuna bilinçli yaklaşması gerektiğini kaydeden Ağralı,“Yaşananları sadece bir parti meselesi olarak değerlendirmek mümkün değil. Çok iyi biliyoruz ki bu coğrafyadaki tek özgür ülke Türkiye. Ülkemizin son kale olduğunun farkındayız. Bu yüzden sistematik olarak ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik faaliyetlere kalkışanlara müsaade etmemeli, kardeşliğimize sahip çıkmalıyız. Skeçlerde çok güzel bir konuya değinildi. Seçim öncesi tüm şer odakların bir araya gelerek kurdukları ittifakı çok güzel resmetti arkadaşlarımız. Beni duygulandırdı gerçekten. Ülkemizi bir kaosun içine almak istiyorlar. Ama eğer birlik ve bütünlüğümüzü korursak muvaffak olamazlar. Allah bunlara fırsat vermesin” ifadelerini kullandı. Programa katılanlar çeşitli hediyelerle ödüllendirilirken şenlik, yöresel yemeklerin ikramıyla devam etti. Programın sonrasında da köylüler ve yöreden misafirler 3-4 gün kadar daha yaylanın odundan evlerinde ya da çadırlarda vakitlerini bereketlendirecekler. Ne mutlu bu güzellikleri yaşayan ve yaşatanlara... Memleket