Yayla Festivalinde Buluştular

Yayla Festivalinde Buluştular

Bu yıl 8. Si düzenlenen Hadim Aşağı Eşenler Yayla Festivali Pazar günü Aşağı Eşenler Sarınç Yaylasında gerçekleştirildi

Kendi hemşehrilerinin yanı sıra Çevre köyleri ve tüm Konyalıların davet edildiği Yayla festivaline Aşağı Eşenlerliler, Komşu Köylüler ve Her Siyasi partiden Milletvekili adayı ve temsilci katıldı.

“SİYASETÇİ GİRER, SİYASET GİRMEZ” Sloganı ile düzenlenen festivale; Ak Parti’den Milletvekili Adayı Ziya Altunyaldız ve Hadim İlçe Yöneticileri, CHP’den Milletvekili Adayı Deniz İndibiçelik, Turgay Bilge ve Hadim İlçe Yöneticileri, MHP’den Milletvekili Adayı Prf. Dr. Mustafa Sait Gönen ve Hadim İlçe Yöneticileri, DSP’ den Milletvekili Adayı Veli Karademir, Çetin Karaman, Mustafa Ayhan ve İl Yöneticileri, Millet Partisi’nden Milletvekili Adayı Adıgüzel Eraslan ve İl Yöneticileri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan festival, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Hatim duasının ardından Protokol Konuşmalı ile devam etti. Siyasete girilmeyen Protokol konuşmalarında birlik ve beraberliğin öneminden bahsedildi. Açık Artırma ile Festival ağasının belirlenmesinde bu yıl 9 bin lira veren Hüseyin Yalçın Festivalin Ağası oldu. Düzenlenen hadis ezberleme yarışmasına katılan öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından Misafirlere ve tüm katılımcılara geleneksel Konya pilavı ikram edildi.

Bozkır Yazdamlılar ekibinin gösterisi ile devam eden festivalde yöresel oyun ve yarışmalarda derece alan katılımcılara çeşitli hediyeler verildi. Programın sonunda Derneğe Bağış için satılan biletlerden çekiliş ile çeşitli hediyeler verildi. Çekilişte Küçük hediyelerin yanı sıra 10 kişiye bisiklet, 1 kişiye cep telefonu, 1 kişiye tablet, 1 kişiye İzmir-1 kişiye İstanbul Gidiş dönüş uçak bileti, 2 kişiye Kapadokya turu ve 1 kişiye de büyük ödül olarak UMRE hediye edildi.

Umre talihlisi Mustafa Akay duygularını şu cümleler ile ifade etti; “Çekiliş biletini küçük oğlumun kısmetine almıştım Çok istiyordum Umreye gitmeyi. Dernek yöneticilerimizden ve özellikle Umre imkanını veren Zinnur Turizme çok teşekkür ederim Allah Hepisinden razı olsun” dedi. 

Festivalin bu yıl seçim dönemine de denk gelmesi münasebeti ile çok sayıda siyasi ve bürokratın katılımı ile gerçekleşmiş oldu. Festivale SİYASETÇİ GİRDİ AMA SİYASET GİRMEDİ