Yayınlayamadıklarını yazdılar! Gazetecilerin kaleme aldığı 'SarsılMA' kitabı çıktı

Yayınlayamadıklarını yazdılar! Gazetecilerin kaleme aldığı 'SarsılMA' kitabı çıktı

Türkiye Haber Kameramanları Derneği, 6 Şubat depremlerinde görev alan 77 kameraman ve muhabirin unutulmaz anılarını derlediği "sarsılMA" kitabını okuyucularıyla buluşturdu.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin izlerini taşıyan "sarsılMA" kitabını okuyucularla buluşturdu. Kitap, 77 kameraman ve muhabirin gözünden depremin yarattığı dramatik anları ve kurtuluş çabalarını içeriyor.

Saat 04.17'de gerçekleşen 7.7'lik ilk depremin hemen ardından, hava koşullarının ulaşımı zorlaştırdığı bir ortamda, muhabir ve kameramanlar olay yerine ulaşmak için yola çıktı. Yaşanan bu trajik olayın ardından, saat 13.24'te meydana gelen ikinci depremde bölgede bulunan gazeteciler, türlü zorlukları aşarak anlık haberleri dünya kamuoyuna ulaştırdı.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nin liderliğinde, A. Füsun Sahebkalan'ın editörlüğünde hazırlanan "sarsılMA" kitabı, 1-10 Aralık tarihlerinde düzenlenen 19. Ankara Kitap Fuarı'nda okuyucularıyla buluştu. Kitap, notlarını ve izlenimlerini paylaşan gazetecilerin kaleminden, depremin vurduğu anlarda yaşadıkları zorlu mücadeleyi detaylı bir şekilde aktarıyor.

Bu önemli projenin amacı, genç gazeteci adaylarının yanı sıra okuyuculara, deprem gibi acil durumlarda habercilik yapmanın zorluklarını ve önemini anlatarak bilgi kaynağı olmak. "sarsılMA," sadece bir doğal felaketin izlerini değil, aynı zamanda basın mensuplarının kahramanlık dolu öykülerini içererek, haberleşme alanındaki mesleki dayanışmanın gücünü vurguluyor. Kitap, 6 Şubat depremlerinin ardındaki insan hikayelerini ve toplumsal dayanışmanın önemini gözler önüne seriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.