Yayınevleri taşerona kadroyu fırsata çevirdi

Yayınevleri taşerona kadroyu fırsata çevirdi

Hükümetin taşeron işçilere kadro düzenlemesinde sınav şartının bulunmasıyla harekete geçen yayınevleri, sınav ve mülakat hazırlık kitabı yayımladı- Çalışma Hayatı Uzmanı Tan:- "Taşeron işçilerin, kadro sınavını gözlerinde büyütmesine ve bunun stresini yaş

ANKARA (AA) - ÖZCAN YILDIRIM - Hükümetin taşeron işçilere kadro düzenlemesinde sınav şartının bulunmasıyla harekete geçen yayınevleri, sınav ve mülakat hazırlık kitabı yayımladı.

Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin taşeron işçiyi ilgilendiren kadro düzenlemesinin tamamlanmasına yönelik çalışmalar devam ederken, binlerce taşeron işçi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun açıkladığı sınav şartına odaklandı.

Taşeron işçilerin, sınavın içeriği ve zorluğuyla ilgili kaygılarından yola çıkan bazı yayınevleri, taşerondan kadroya geçiş sınavlarına yönelik mülakat ve yazılı sınav hazırlık kitabı yayımladı.

Fiyatları 30 ila 45 lira arasında değişen kitaplarda, Türkçe, matematik ve tarih gibi derslerin yanı sıra genel yetenek testleri ve mülakatla ilgili konular yer alıyor.

- "Yaptıkları işle ilgili bilgi ve mevzuata hakim olsunlar"

Çalışma Hayatı Uzmanı Namık Tan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alımında uygulanacak usul ve esaslar hakkında yönetmeliğin 2009 yılında Resmi Gazete'de yayımlandığını belirterek, yönetmelikle sınav düzenleme yetkisinin İŞKUR'a verildiğine dikkati çekti.

Söz konusu sınavların içeriğinin, alınacak kadroya yönelik olduğunu ifade eden Tan, şunları kaydetti:

"Taşeron işçilerin kadroya alınmasında da bu süreç aynı şekilde işler. Taşeron işçilerin, kadro sınavını gözlerinde büyütmesine ve bunun stresini yaşamasına gerek yok diye düşünüyorum. Çünkü sınavın içeriği halihazırda yaptıkları işle ilgili olacaktır. Örneğin, taşeronda çalışan bir güvenlik personeline sınavda, yaptığı işle ilgili sorular sorulacaktır. Bundan dolayı kadroya geçmek isteyen taşeron işçiler, yaptıkları işle ilgili bilgi ve mevzuata hakim olsunlar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :