Yatak limon kazandırdı

Yatak limon kazandırdı

Mersin Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Şahin: - "Yatak limonun kilogram fiyatı şu an 5 lira civarında"- "Çiftçi dalında 70 kuruşa satıyor ve fazla kazanamıyor ama hasat yapılıp depolarda muhafaza edilerek bekletilen ürünler yazın daha yüksek fiyatla

MERSİN (AA) - Mersin Turunçgil Üreticileri Birliği (MERTÜB) Başkanı Ahmet Dursun Şahin, limonun normal sezonda dalında kilogramı 70 kuruşa satılırken, Ürgüp'deki doğal depolarda yatağa alınanlarının şu an 5 liradan alıcı bulduğunu bildirdi.

Erdemli ilçesindeki limon paketleme tesislerinde incelemelerde bulunan Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'deki limon üretiminin yüzde 65'inin Mersin’de yapıldığını hatırlattı.

Kent genelinde yılda yaklaşık 700 bin ton limon yetiştirildiğini ifade eden Şahin, "Mersin’de üretilen limonların yüzde 60'ı hasat edildikten sonra sarılıp, sandıklanarak Ürgüp'deki doğal soğuk hava depolarına götürülüyor" dedi.

Hasadın bitip ürünün azaldığı yaz döneminde depolardan çıkartılan limonların piyasaya sürüldüğünü aktaran Şahin, şöyle devam etti:

"Ürünü bekletenler kazanıyor. Yatak limonun kilogram fiyatı şu an 5 lira civarında. Çiftçi dalında 70 kuruşa satıyor ve fazla kazanamıyor ama hasat yapılıp depolarda muhafaza edilerek bekletilen ürünler yazın daha yüksek fiyatlardan satılıyor. Bu fiyatların çiftçiye de tam olarak yansımasını istiyoruz. Yatak limonda çoğu zaman aracılar kazançlı çıkıyor. Birlik olarak bu fiyatlardan çiftçinin de kazanç sağlaması için çalışmalar yapıyoruz.’’

Şahin ayrıca, iki yıldır limon fiyatlarındaki gelişmelerin üreticileri memnun ettiğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı