Yatağan'daki özelleştirme karşıtı eylem

Yatağan'daki özelleştirme karşıtı eylem

Yatağan Termik Santrali ve Kömür İşletmeleri işçileri, Milas-Yatağan karayolunu bir süre trafiğe kapatarak, özelleştirme ihalelerinin durdurulmasını talep etti

MUĞLA (AA) - Yatağan Termik Santrali ve Kömür İşletmeleri işçileri, Milas-Yatağan karayolunu bir süre trafiğe kapattı.

Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ (YEAŞ) Güney Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü önündeki toplanan maden işçileri, sloganlar atarak Milas-Yatağan Karayolu'ndan Yatağan Termik Santrali'ne doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sırasında yolu trafiğe kapatan maden işçileri, Yatağanlı enerji ve maden işçilerinin hazırladığı "İşçi Yemini"ni okudu. Yürüyüş sırasında araçlarıyla Yatağan-Milas Karayolu'nda seyreden vatandaşlar da korna çalarak ve el sallayarak eyleme destek oldu. Yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün ardından, jandarma ve polis ekiplerinin güvenlik önlemleri altında Yatağan Termik Santrali önünde toplanan enerji işçileriyle bir araya gelen maden işçileri, ortak basın açıklaması yaptı.

Tes-İş Sendikası Yatağan Termik Santrali İşyeri Baştemsilcisi Sami Gire, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün itibarıyla yaşanacak tüm olumsuzlukların sorumlusunun siyasi iktidar olacağını savundu. Gire, "Bir iktidar, 'Meclis'in çoğunluğu bende, ben iktidarım, milli iradeyi ben temsil ediyorum' diyerek aklına geleni yapamaz. Yaparsa meşru olmaktan çıkar. Bu ülkenin sahipleri bizleriz. Bizim kavgamız meşrudur. Bildiğini okumaya devam eden iktidarın atacağı her adım artık meşru değildir" dedi.

Yürüyüş ve basın açıklaması sırasında Yatağan-Milas Karayolu'nda uzun araç trafiği oluştu. Basın açıklamasının ardından grup, Yatağan Termik Santrali ve Kömür İşletmeleri önünde bekleyişe geçti. Yol trafiğe açıldı.

Yatağan Termik Santrali ve Kömür İşletmeleri işçileri, ön yeterlilik ve son teklif verme süresi dolan Kemerköy Termik Santrali ve Yeniköy Termik Santrali'nin ihale tarih ve saatinin açıklanması üzerine, sabah saatlerinde işletme girişini zincirlerle kapatmış, ayrıca iş makineleriyle de barikat kurmuştu. İşçiler, memur ve idarecilerin içeri girişlerine de izin vermemişti.

Kaynak:Haber Kaynağı