Yaşlı kadını dolandıran zanlılar tutuklandı

Yaşlı kadını dolandıran zanlılar tutuklandı

Yaşlı kadını dolandıran zanlılar tutuklandı

Beyşehir’de 90 yaşındaki kadını telefonla kandırıp 480 bin lirasını dolandıran 2 zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, firari olan bir şüphelinin de yakalanması için çalışmalar sürüyor. Olay, bir hafta önce Konya'nın Beyşehir ilçesinde gerçekleşmişti. Edinilen bilgiye göre, Beyşehir ilçesinde 96 yaşındaki ablasıyla birlikte yalnız yaşayan Fikriye Çalışır’ın (90) banka hesabında yüklü miktarda para olduğunu öğrenen telefon dolandırıcıları, yaşlı kadını arayarak kendilerini polis olarak tanıtmış ve hesabının terör örgütleri tarafından ele geçirildiği yalanıyla kandırmıştı. İlk olarak Fikriye Çalışır’ın ilçedeki banka hesabından 39 bin lirasını daha sonra da Konya il merkezine getirerek iki ayrı hesaptan toplam 480 bin lirasını çektiren dolandırıcılar, ardından yaşlı kadını merkez Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi üzerinde bir parka bırakıp paralarla kayıplara karışmıştı.

 

TANINMAMAK İÇİN SAÇLARINI BOYATMIŞ

Olaydan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne bağlı ekipler şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. İlk olarak Fikriye Çalışır’ın ifadesine başvuran polis, ardından bankaların güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Şüphelilerin 01 DME 22 plakalı kiralık bir otomobille kaçtığını belirleyen ekipler, aracı kiralayan kişinin Mustafa Ç. (27) olduğunu tespit etti. Şüphelilerin Adana’ya kaçtığının belirlenmesinin ardından otomobili kiralayan Mustafa Ç. Seyhan ilçesinde yakalandı. Mustafa Ç.’nin verdiği ifade doğrultusunda da Konya polisi, İsa B.’ye (48) ulaştı. Konya’ya getirilen iki şüpheliden İsa B.’nin, yakalanmamak için saçlarını boyattığı belirlendi.

 

BANKA GÖREVLİLERİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen Mustafa Ç. ve İsa B. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polisin kaçan üçüncü şüpheli olan ve dolandırıcıların başı olduğu öğrenilen Kadir E.’yi yakalaması için çalışmaları sürüyor. Öte yandan, parayı kimliksiz şekilde verdiği için iki banka görevlisi hakkında da işlem yapıldığı öğrenildi.

 

YAŞLI KADINI ELİNDEN TUTUP EVDEN ÇIKARMIŞLAR

Fikriye Çalışır’ın dolandırıcılar tarafından evinden çıkarılma ve bankadan paraları alma anı ise güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde, İsa B.'nin yaşlı kadının elinden tutarak evinden çıkarıp kapının önünde bekleyen bir minibüse bindirdiği, dolandırıcıyla birlikte bankaya giren Fikriye Çalırşır'a yüklü miktarda paranın banka görevlileri tarafından verildiği görülüyor.