Yaşlı çiftin engelli oğulları için asansör talebi

Yaşlı çiftin engelli oğulları için asansör talebi

Ereğli'de 46 yaşındaki fiziksel engelli Nezih Esel, oturduğu binada asansör bulunmaması nedeniyle 6 yıldır dışarı çıkamıyor- Esel'in anne ve babası, imkanları olmadığı için hayırseverlerden asansör yapılması için yardım bekliyor - Anne Elmas Esel:- "Yaşla

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bedensel engelli 46 yaşındaki Nezih Esel, oturduğu binada asansör bulunmaması nedeniyle 6 yıldır dışarı çıkamıyor.

Müftü Mahallesi'nde 5 katlı apartmanın birinci katında oturan 70 yaşındaki Elmas ve 73 yaşındaki Cevdet Esel çiftinin oğlu Nezih Esel, evden çıkamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

Anne Elmas Esel, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğullarının dışarı çıkamamasına çok üzüldüklerini söyledi.

İmkanları olmadığı için hayırseverlerden asansör yapılması için yardım beklediklerini ifade eden Esel, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 6 yıl önce taşındığımız binada asansör sisteminin olmaması nedeniyle oğlumu sokağa çıkaramıyorum. Oğlum 6 aylıkken ateşli havale geçirdi. Oğlumu aşağı indirmek sokağa çıkarabilmek için binanın dışına asansör yapılmasını istiyoruz. Lüks olmasına gerek yok. Oğlumu aşağı indirsin çıkarsın bize yeter."

Esel, yaşlandıklarını dile getirerek, "Gücümüz oğlumu kaldırmaya yetmiyor. Bu yüzden vicdan azabı duyuyorum. Dışarı çıksam bile oğlum bu halde evdeyken bir şey yapamıyorum. Oğlumu evde bırakıp gezmek gücüme gidiyor. O yüzden mümkünse bina dışına oğlumu aşağı indirip, yukarı çıkarabilecek kadar bir asansör istiyorum." diye konuştu.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :