"Yasin Börü'yü rahmetle yad ediyoruz"

"Yasin Börü'yü rahmetle yad ediyoruz"

Konya Genç Memur-Sen İl Başkanı İbrahim ÇETİN, Yasin Börü ve üç arkadaşının Ankara’da görülmekte olan mahkemesine ilişkin açıklamalarda bulundu

“6-7 Ekim olaylarında saf bir niyetle kurban eti dağıtmaya çıktığı bir esnada kendini bilmez üç beş çapulcunun saldırısına uğrayan ve elleri kanlı terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin eli kanlı başkanının kışkırtmaları ile hayata veda eden değerli kardeşimiz Yasin Börü’yü ve üç arkadaşını rahmetle yad ediyoruz.” dedi.

Yasin Börü’nün şehadetinin sadece bir cinayet olarak algılanmamasını bunun bir vahşet olduğunu belirten ÇETİN “Ölümünün ardından bugün Türkiye'nin birçok yerinde, Avrupa'da, Afrika'da ve hatta Kuzey Afrika'da Yasin Börü ve arkadaşlarının davası anılmakta ve sembol olmaktadır. Yasin Börü’nün “Yarım Kalan İşini Tamamlamaya Var Mısınız?” sloganı ile başlatılan hayır kampanyasında, hayırsever vatandaşların bağışlarıyla alınan 60 küçükbaş ve 1 büyükbaş hayvan kesilerek, yoksul vatandaşlara dağıtıldı. O gün elindeki kurban etini dağıtamadı ama bize öyle bir mesaj verdi ki bugün tamamlayamadığı hayır işini tamamlayacak pek çok hayır kurumu ve STK bu iş üstlenmektedir.” dedi.

Berkin Elvan’ın ölümünde sokaklara çıkanları ve köeşlerinde kışkırtıcı yazı yazanları bugün sessiz kaldıkları için samimi bulmadığını belirten ÇETİN “Dün başlayan mahkeme, bu vahşeti işleyenlere elbette hak ettiği cezayı misliyle verecektir.  Ancak dün Berkin Elvan olaylarında köşelerinde halkı tahrik ederek sokağa davet eden sözde yazarlar bugün köşelerinde sessiz ve tepkisizler. Şu unutulmamalıdır ki Berkin Elvan için sokakları yakıp yıkanların Yasin Börü’nün ölüm yıldönümünde sessiz kalmaları vicdanları kanatıyor. Bu zihniyet kendinden olana rahmet, kendinden olmayana zahmet gözüyle bakar. Bu kişilerin karakterinde hep bu var. Aslında asıl amaçları Berkin Elvan da değil bunların. Amaçları Berkin Elvan üzerinden ülkeyi karıştırma planları yapmaktadır. Berkin Elvan kışkırtmaları ile Savcı şehit ettirirler, çocukları istismar ederler. Eğer Berkin Elvan gösterileri yapanlar ve bunu manşetten verip saatlerce TV ekranlarında tartışanlar gerçekten samimi iseler onlardan bugünde katliamı kınama adaletin yerini bulması için manşet atmalarını ve yayın yapmalarını bekliyoruz. Ancak ne mümkün dün iki yüzlü oldukları gibi bugünde iki yüzlüler.” dedi.