Yasin Börü ve arkadaşları Şanlıurfa'da anıldı

Yasin Börü ve arkadaşları Şanlıurfa'da anıldı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da, 6-7 Ekim 2014'te Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için...

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da, 6-7 Ekim 2014'te Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için anma programı düzenlendi.

Şair Nabi Kültür Merkezi'nde Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen etkinlik, Börü ve arkadaşları için okunan Kur'an-ı Kerim ile başladı.

Daha sonra ilahiler seslendirildi ve Börü ile arkadaşlarının konu edildiği şiirler okundu. Börü ve arkadaşlarının fotoğraflarının bulunduğu tişörtler giyen çocuklar, temsil ettikleri kişilerin hayatlarını anlattı.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi Mahmut Kılıç, etkinlikte yaptığı konuşmada, Börü ve arkadaşlarını öldürülmelerinin ikinci yıllında andıklarını söyledi.

Muharrem ayının önemli aylardan bir tanesi olduğunu belirten Kılıç, "Hazreti Hüseyin bu ayda kavmi tarafından mazlumca şehit edildi. Bu yıl Muharrem ayı ekim ayına denk geldi. Yasin Börü ve arkadaşları da bu ayda kavmi tarafından şehit edildi. Hazreti Hüseyin'in şehit edilmesinden bin 400 yıl sonra Yasin Börü ve arkadaşları da aynı şekilde şehit edildi. Şehit edilişleri de birbirine benzemektedir. Bu nedenle 'tarih tekerrürden ibarettir sözü' yine doğrulanmıştır." diye konuştu.

Börü ve arkadaşlarının Hazreti Hüseyin gibi çalıştığı sırada katledildiğini ifade eden Kılıç, Börü ve arkadaşlarının kıyamete kadar unutulmayacağını dile getirdi.

Konuşmanın ardından anma programı çeşitli etkinliklerle devam etti.

Bu arada, anma programı kapsamında kültür merkezinin girişinde 6-7 Ekim olaylarını ve Börü ile arkadaşlarının anlatıldığı fotoğraflar da sergilendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :