Yasin Börü ve arkadaşları anısına mevlit okutuldu

Yasin Börü ve arkadaşları anısına mevlit okutuldu

HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısı üzerine, 6-7 Ekim 2014'te Ayn el Arap bahanesiyle Diyarbakır'da düzenlenen izinsiz gösterilerde katledilen Yasin Börü ve arkadaşları anısına mevlid-i şerif okunarak dua edildi

DİYARBAKIR (AA) - HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısı üzerine, 6-7 Ekim 2014'te Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle Diyarbakır'da düzenlenen izinsiz gösterilerde katledilen Yasin Börü ve arkadaşları anısına mevlid-i şerif okunarak dua edildi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gençlik Kolları tarafından düzenlenen mevlit programı tarihi Ulu Cami'de gerçekleştirildi.

İkindi namazının ardından başlayan program mevlid-i şerif okumayla devam etti. Daha sonra Ulu Cami İmamı Said Yaz tarafından dua edildi.

Dua esnasında duygulu Börü'nün yakınları ve programa katılanlar, duygulu anlar yaşadı. Programda, katılanlara ikramda bulunuldu.

Hür Dava Partisi Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yasin Börü ve arkadaşlarını daima hatırlayacaklarını söyledi.

Dursun, Türkiye'nin birçok yerinde Yasin Börü ve arkadaşlarının anıldığını, insanların "Yasin Börü'nün yerine ben de kurban eti dağıtacağım" diyerek sokaklara çıkıp onların bıraktığı yerden kurban etlerini bütün fakirlere dağıtmaya çalıştıklarını anlattı.

"Etkinliklerimizle onları daima anacağız. Çünkü Yasin ve arkadaşları şu anda ümmete mal oldu." diyen Dursun, Yasin Börü ve arkadaşlarının kanına girenlerin mutlaka yargılanması gerektiğini vurguladı.

Azmettiriciler başta olmak üzere sokağa çıkma çağrısında bulunan kişilerin yargılanması gerektiğini aktaran Dursun, "Sokağa çıkma çağrısı yapmak demek katliamın başlaması demektir ve öyle oldu. Katliam şebekesi ortaya çıkarak kardeşlerimizi şehit etti." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :