Yaşar Nuri Öztürk, Konya'dan yapılan suç duyurusu ile ilgili ifade verdi

Yaşar Nuri Öztürk, Konya'dan yapılan suç duyurusu ile ilgili ifade verdi

Halk Tv’de Müjdat Gezen’le birlikte ağza alınmayacak hakaret ve küfürler eden Yaşar Nuri Öztürk, Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yalçın Kaya’nın yaptığı suç duyurusuyla ilgili ifade verdi

Konya'da Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yalçın Kaya, sunuculuğunu Gazeteci-Yazar Uğur Dündar’ın yaptığı ve özel bir televizyon kanalında yayınlanan programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve onu destekleyenlere  küfür ve hakaret ettikleri iddiasıyla İlahiyatçı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, sanatçılar Müjdat Gezen, Levent Üzümcü ile programın sunucusu hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Öztürk o suç duyurusuyla ilgili olarak ifade verdi.

AVUKATIYLA GİTTİ

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na avukatı Zeynep Küçük ile birlikte gelen Öztürk, Basın Bürosu savcılığına ifade verdi. Öztürk’ün aynı zamanda başka bir televizyon kanalında yayınlanan konuşmasında kullandığı bazı ifadeler nedeniyle hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Öztürk’ün bu soruşturma için de tekrar adliyeye gelerek ifade vereceği öğrenildi.Öztürk, ifadesinin ardından adliye önündeki meydanda  avukatıyla birlikte basın açıklaması yaptı. Öztürk açıklamasında, hakkında yapılan suçlamanın organize şekilde yapıldığını öne sürerek “Suçlama basın yoluyla hakaret. Suç duyurusu yapmışlar. Zaman zaman olur böyle şeyler. Belli ki organize yerlerden. Gittik ifade verdik. Benim iki düşmanım var. Biri cehalet, biri zulüm, kişiler değil. Ben kişilerle niye uğraşayım tenezzül etmem. Kişilerle uğraştığın zaman etkin azalır” ifadelerini kullandı.
“RAİYYE SÜRÜ, RAİ ÇOBAN DEMEK”
Hakkındaki şikayetin sarf ettiği “raiyye” sözcüğü nedeniyle  yapıldığını belirten Öztürk, “Ben halka raiyye demişim. Osmanlı düzeninde halkın hukuki adı raiyye. Raiyye Kuran-ı Kerim'de bir tabir. Şimdi ben mi icat ettim bunu? Belli cehaletin itişiyle olmuş, anlattık, söyledik.  Bunlar normal. Bizim tarih boyunca fikir adamları bu tür sıkıntılarla uğraşmıştır. Bu işin kaderi budur, normaldir. Raiyyenin kelime anlamı sürüdür. Osmanlı düzeninde halk raiyyedir, padişah da raidir. Aynı kökten, çoban demek” dedi.

‘HOCAMIZIN SÖZLERİ CIMBIZLANMIŞ’
Avukat Zeynep Küçük ise, suça konu sözlerin, Öztürk’ün bir televizyon programında yayınlanan programından cımbızlanarak alınan ifadeleri olduğunu söyledi. Avukat Küçük, “Televizyon programda hocamızın sarf ettiği cımbızlanmış sözler nedeniyle tamamı Konya’dan yapılmış suç duyuruları ile gelmiş bir dosya. Basın yoluyla işlenen bir suç.  Genel olarak hocamızın orada Müslümanlığı ve Müslümanları aşağıladığı yönünde bir şikayet söz konusu. Hocamız kendi  kimliği, kişiliği, akademik kariyeri doğrultusunda gereken cevabı verdi” diye konuştu. iha

 

Tarihi Kentler Birliği'nin 14 yıldır düzenlediği Özendirme Yarışması'nın ödül töreni, her yıl Antalya’da büyük bir ilgiyle izlenen YAPEX Restorasyon Fuarı'nda yapıldı. Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü, bu yıl Konya Büyükşehir Belediyesi'nin oldu. YAPEX Restorasyon Fuarı, son beş yıldır ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtım'ın işbirliğinde, Tarihi Kentler Birliği'nin (TKB) desteğiyle düzenleniyor. Fuar, restorasyon ve yapı sektörüyle tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiriyor. Fuarın en önemli etkinliklerinden biri olan ve TKB tarafından 14 yıldır düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nın ödül töreni, çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı.

BÜYÜK ÖDÜL BÜYÜKŞEHİR’İN

Metin Sözen Büyük Ödülü, II. Kılıçarslan Köşkü Arkeolojik Kazı Alanı ve Kentsel Tasarım projesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi'nin oldu. Jüri Özel Ödülü'nü Kayseri Büyükşehir Belediyesi Selçuklu Uygarlığı Müzesi projesi ile alırken; TKB’nin 15. yılı anısına verilen 15. Yıl Özel Ödülü'nü ise Hışvahan restorasyonuyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi aldı.
Yarışmaya 32 belediye, toplam 51 proje ile başvurdu. Törende büyük ödül ve özel ödüllerin yanı sıra 5 proje, 5 uygulama ve 6 süreklilik ödülü ile 13 başarı belgesi sahiplerine verildi.
Tarihi Kentler Birliği ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yarışmayı özendirmek amacıyla hazırladıklarını belirterek 14 yılda binin üzerinde başvurunun olduğunu söyledi. Toplamda 209 koruma projesine ödül verdiklerini de belirten Yılmaz, birliğin verdiği hibe desteğiyle de 190 projenin hayata geçirildiğini söyledi. Stantların bu yıl daha bir özenli ve güzel olduğunu da belirten Yılmaz şöyle konuştu: “TKB 412 üyesi olan birliktir. 15 yıldır Türkiye’ye hizmet ediyor. Koruma anlayışıyla hareket ediyor. Bunların arkasında büyük bilgi birikimi var. Bu sene temamız kırsal mimari ve kırsal yaşamla oluştu. Bunları anlatan stantlar bu sene daha güzel geldi bana. 15’nci yıla bu yakışırdı. Belediyelerimiz daha fazla önem vermişler bu yıla. Yarışmaya 52 proje sunuldu. 32 belediyemizin hepsi ödül almıştır. Güzel bir yarışma olmuştur. Koruma anlayışının yansımalarını içeren bir yarışma oldu.”
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü: Konya Büyükşehir Belediyesi, II. Kılıçarslan Köşkü Arkeolojik Kazı Alanı ve Kentsel Tasarım Projesi ödülünü Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek adına İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Nurullah Osmanlı aldı.
Jüri Özel Ödülü: Selçuklu Uygarlığı Müzesi Projesi ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi
15. Yıl Özel Ödülü: Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hışvahan Restorasyonu ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin aldı.
PROJE ÖDÜLLERİ
Müze, kültür evi ve Güvercinada çevre düzenlemesi projesi ile Kuşadası Belediyesi, Gemir Bezirhane ve Jandarma Okulu Restorasyon Projeleri ile Melikgazi Belediyesi, Baltalı kapı, Hacı İlyas meydanı ve çevreleri restorasyon ve sokak sağlıklaştırma projeleri ile Milas Belediyesi, Gölyazı Değirmeni Restorasyon Projesi ile Nilüfer Belediyesi, Bedesten, Kutluhan ve Yalınayak Hamamı Projeleri ile Tire Belediyesi ödül aldılar. Koruma alanında bütüncül bir programı ve kapsamlı senaryoları uzun süre, istikrarlı bir biçimde uygulamaya devam eden belediyelere de süreklilik ödülü verildi. Jüri tarafından ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi, Bilecik Belediyesi, Buldan Belediyesi, Eflani Belediyesi, İncesu Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Kartal Belediyesi, Nevşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, Sivrihisar Belediyesi, Talas Belediyesi, Ünye Belediyesi, Zeytinburnu Belediyesi 13 belediyeye tarih ve kültür mirasının korunması konusunda değerli katkılarından ve başarılı faaliyetlerinden dolayı başarı belgesi verildi. iha
 

Halk Tv'de Yaşar Nuri Öztürk'le Müjdat Gezen'in küfür yarışı