Yaşar Kemal'in vefatı

Yaşar Kemal'in vefatı

Ünlü yazarın doğup büyüdüğü Hemite köyündeki yakınları ve onu tanıyanlar, vefat haberini duyunca büyük üzüntü yaşıyor

OSMANİYE (AA) - Ünlü yazar Yaşar Kemal'in vefat haberi, doğup büyüdüğü Osmaniye'nin Hemite köyündeki yakınları ve onu tanıyanlarını da üzdü.

Yaşar Kemal Çukurova Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Özer (62), AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylülerinin ünlü yazarın rahatsızlığı nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

Vefat haberini televizyonlardan öğrendiğini belirten Özer, "Köyümüzün yetiştirdiği ve dünyaca tanınan Yaşar Ağabeyimizi, ulu çınarımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Cenazesinin köyümüzde defnedilmesini istiyoruz ama mezarının İstanbul'da olması yönünde vasiyeti olduğunu öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Yaşar Kemal'in yakınlarından eski muhtar Döndü Gürbüz (65) de vefat haberini İstanbul'da yaşayan bir akrabasından öğrendiğini anlattı.

Üzüntüsünü izah edecek kelime bulamadığını dile getiren Gürbüz, "O, benim için manevi bir ağabeydi. O, bana 'emmim kızı', ben de ona 'emmim oğlu' diye hitap ederdik. Başta eşi Ayşe Semiha Kemal'in ve halkımızın başı sağ olsun" diye konuştu.

Ünlü yazar Yaşar Kemal'i tanıyanlardan şair Seyfi Mete (67) ise onun en son 2013 yılı mayıs ayında kendi adına yaptırılan park ve kültürevinin açılış töreni için köye geldiğini hatırlattı.

Onun, köyünü ve köylüleri çok sevdiğini söyleyen Mete, "Köyden çok kişiyi ismen tanırdı. Bazı yakınlarıyla sık sık telefonla görüşür ve köy hakkında bilgi alırdı. Kendisi adına yaptırılan kültürevinin açılışına geldiğinde, 'Köyüme her geldiğimde kendimi 10 yıl gençleşmiş hissediyorum' demişti. Büyüğümüzü, ağabeyimizi kaybettik. Allah'tan rahmet diliyorum" ifadesini kullandı.

Yaşar Kemal'in, köyünde adına yaptırılan parkta, en çok bilinen romanlarından birine ismini veren "İnce Memed"in heykeli ve eserlerinin sergilendiği kültürevi bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı