Yaşar Doğu Ortaokulundan, Sıfır Atık Projesi

Yaşar Doğu Ortaokulundan, Sıfır Atık Projesi

Konya Karatay Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokuluyla birlikte “eTwinning” projesi kapsamında, “sıfır atık, sıfır kayıp hareketi” başlattı.

Konya Karatay Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokuluyla birlikte “eTwinning” projesi kapsamında, “sıfır atık, sıfır kayıp hareketi” başlattı. Dünya üzerinde nüfus artışıyla birlikte tüketimin de kaçınılmaz olarak arttığı, bu durumun doğal kaynakların hızla tükenmesine ve enerji kaybına sebep olduğunu belirten proje koordinatörü Gülşen Yüksel Şibil, “Bu sebeple atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmesi gerekmektedir, biz de bu yönde çalışma başlattık” dedi.

yasar-dogu-ortaokulundan,-sifir--(2).jpg

Projeyle birlikte öğrencilerde çevre bilincinin oluşturulduğu ve öğrencilerin aktif katılımının sağlandığı, diğer okullarla işbirliği içinde çalıştıklarını, doğal enerji kaynaklarının korunmasına katkıda bulunduklarını ifade eden proje yürütücüsü Şibil, şunları kaydetti: “Projemizi Zero Waste Zero Lost Movement adı ile aynı zamanda bir eTwinnnig projesi olarak yürütmekteyiz. Projemizin Hırvatistan ve Portekiz’den iki yabancı ortağı da bulunuyor.”

yasar-dogu-ortaokulundan,-sifir--(2).png

KARATAY BELEDİYESİNDEN TAM DESTEK

Her sınıftan seçilen ikişer gönüllü öğrencilerin, Atık Timi Öğrencileri olduğunu, sınıflarındaki diğer öğrencileri, velileri ve diğer yakınlarını bu konuda bilinçlendirdiklerini ifade eden Gülşen Yüksel Şibil, “Projemiz boyunca Karatay Belediyesinden de her türlü desteği görüyoruz, Öğrencilerimizle birlikte Karatay Belediyesi Konatık Atık Toplama ve Plastiklerin Dönüşüm Merkezini de ziyaret ettik” dedi. Faaliyetleri konusunda Yaşar Doğu Ortaokulu Müdürü Ahmet Bozkır’ın da  her konuda destek olduğunu belirten Gülsen Yüksel Işık, “kendilerine teşekkür ediyoruz”  şeklinde konuştu

Yaşar Doğu Ortaokulu Öğrencileri, Karatay Belediyesi KONATIK merkezini ziyaret ettiler ve Çevre Mühendisi Durmuş Ali Şimşek’ten tesis hakkında bilgi aldılar.

yasar-dogu-ortaokulundan,-sifir--(3).jpg

yasar-dogu-ortaokulundan,-sifir--(4).jpg

Etiketler :