Yasa dışı göç rakamları ürkütüyor

Yasa dışı göç rakamları ürkütüyor

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ile polis ve jandarmanın yasa dışı göçe karşı yürüttüğü faaliyetler kapsamında, yalnızca bir günde kara ve denizde yaklaşık 2 bin kişi yakalandı- Ege Denizi üzerinden Yunan adalarına yasa dışı yollardan geçme işini orga

İZMİR (AA) - RAMAZAN ERCAN - Türkiye üzerinden yasa dışı yollarla Avrupa topraklarına geçmeye çalışanlara karşı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, jandarma ve emniyet birimlerinin operasyonlarında, yalnızca bir günde yakalananların sayısı, olayın ürkütücü boyutlarını gösteriyor.

"İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra en büyük göç hareketi" olarak nitelendirilen yasa dışı göçte, kolluk kuvvetleri, dün kara ve denizde yaptıkları operasyonlarda yaklaşık 2 bin kişiyi yakalarken, 46 kişi de yasa dışı göç organizasyonu yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ülkelerindeki iç savaş, ekonomik ve siyasi belirsizlikler nedeniyle ana vatanlarını terk ederek Avrupa'da mülteci olabilmek ümidiyle umuda yolculuğa çıkan sığınmacılar, kış aylarında da bu girişimlerini sürdürüyor. Avrupa'daki bazı ülkelerin sığınmacıları kabul edeceğine yönelik açıklamalarının ardından hız kazanan yasa dışı göç, beraberinde ölümleri de getiriyor.

- Bir günde 24 sığınmacı öldü, 2 bin sığınmacı yakalandı

Edremit Körfezi açıklarında dün sığınmacıları taşıyan fiber teknenin batması sonucu 24 kişi hayatını kaybederken 4 kişi ise sağ kurtarıldı.

Emniyet ve jandarma ekipleri, 971'i İzmir'de olmak üzere Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir'de yalnızca bir günde bin 957 sığınmacı deniz yolculuğuna çıkamadan yakaladı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ise 173 sığınmacıyı Ege Denizi'nin soğuk sularında boğulmaktan kurtardı. Yalnızca bir günde 2 bine yakın sığınmacının yakalandığı operasyonlarda yasa dışı göç olayını organize ettikleri iddiasıyla 46 şüpheli de gözaltına alındı.

Olaylarda kullanılan 24 araç trafikten men edilirken 30'a yakın lastik şişme bot, bir tekne ile onlarca can yeleğine el konuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :