Yasa dışı dinleme iddiası

Yasa dışı dinleme iddiası

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Akbulut: "Özlem vekilimizle gidip şikayetçi olduk"

TEKİRDAĞ (AA) - AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, yasa dışı dinlemelere ilişkin, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ile şikayetçi olduklarını söyledi.

Akbulut, partisinin Çorlu teşkilatınca bir restoranda düzenlenen basın ve istişare toplantısında, gazetecilerin yasa dışı dinlemeler ve paralel yapı operasyonuyla ilgili sorularını yanıtladı.

Kendisinin de yasa dışı dinlendiğini öğrendiğini belirten Akbulut, "Özlem vekilimizle gidip şikayetçi olduk. Bana da geldi yani dinlendiniz diye" dedi.

Akbulut, yasa dışı dinlemelerle ilgili yapılması gerekenlerin yapıldığını ifade ederek, İstanbul ve İzmir'deki operasyonları örnek verdi. İncelemelerin devam ettiğini dile getiren Akbulut, şöyle konuştu:

"Müfettişler bütün illerde incelemeler yapıyor ama hemen böyle üç günde, beş günde bunlar sonuçlanmıyor. Emniyet müfettişleri emniyette yapıyor ama mülkiye müfettişleri bütün kurumları değerlendiriyor. Diğer kurumlarla ilgili, halka ilgili şikayetlere mülkiye müfettişleri bakıyorlar. Hemen hemen bütün illerde mülkiye müfettişi görevlendirildiği ve bunların araştırıldığı konusunda Efkan Ala bakanımız bilgi vermişti."

Akbulut, yasa dışı dinlemeleri önlemeye yönelik 2005'li yıllardaki kanun çalışmalarında yer aldığını ve çok ayrıntılı bir kanun hazırladıklarını vurguladı.  Bu kadar ayrıntılı ve ideal bir kanunun suiistimal edilmiş olmasından üzüntü duyduğunu aktaran Akbulut, şunları kaydetti:

"Niyet iyi olmazsa ne kadar iyi yasa çıkartırsanız çıkartınız, ne kadar yasa dört başı mahmur olsa da eğer kötü niyetli olursa demek ki bu da delinebiliyor. Sahte isimlerle ya da farklı yönlerden yasayı çekerek oraya buraya bu mükemmel saydığımız yasanın bile delindiğini duyunca çok üzüldüm inanın. Yasanın delinerek, iyi niyeti kötüye kullanılarak kullanılmasından, o zamanın içişleri komisyonu başkanı sıfatıyla üzüldüğümü ifade ediyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı