Yarış pistinde "Özgecan" duyarlılığı

Yarış pistinde "Özgecan" duyarlılığı

TÜBİTAK'ın düzenlediği Alternatif Enerjili Araç Yarışları'na kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için "Özgecan" ismini verdikleri elektromobille katılan Mersin Üniversitesi ekibi, "gönüllerin birincisi" oldu- Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. D

KOCAELİ (AA) - KADİR YILDIZ - TAHİR TURAN EROĞLU - TÜBİTAK tarafından düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları'na kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için "Özgecan" ismini verdikleri elektromobille katılan Mersin Üniversitesinin aracı organizasyonun gözdesi oldu. 

Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alkan Alkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta sonu düzenlenen yarışlara elektromobil kategorisinde Anka takımı olarak katıldıklarını söyledi.

Alkaya, geçen sene kullandıkları elektromobil aracını yeniden geliştirerek tasarladıklarını dile getirerek, "Takımın adını Anka, aracımızın adını ise Özgecan olarak belirledik. Öğrenci arkadaşlarımızla aldığımız bir karar. Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için Özgecan ismini aracımıza verdik. Bir daha böyle olayların yaşanmaması için sesimizi duyurmak istedik" diye konuştu.

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın adını araca vermeden önce ailesinden de izin aldıklarını aktaran Alkaya, "Yarışlara katılan tüm kadın arkadaşlar, araç etrafında toplanarak fotoğraf çektirdi, burada yoğun ilgi gördük. Mersin'de aracımızla Özgecan'ın mezarına kadar gidip çiçek bırakmayı planlıyoruz" dedi. 

- "Özgecan ismini en iyi şekilde taşımak istiyoruz"

Takım kaptanı Elektrik-Elektronik Bölümü 4. sınıf öğrencisi İlter Türkmenli de son 1,5 ay içerisinde modifikasyonunu yaptıkları araçla yarışlara katıldıklarını, üniversitelerini ve ismini araca verdikleri Özgecan'ı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını vurguladı.

Türkmenli, aracın tüm elektrik aksamını yerli olarak üretmek istediklerini söyleyerek, "Kendi ürettiğimiz parçalarla aracı en verimli hale getireceğiz. Geliştirdiğimiz batarya sistemiyle bu yarışlarda sağladığımız verimi gördük. Kendi geliştireceğimiz parçalarla önce yurtiçinde başarılı olduktan sonra Özgecan ismiyle de yurtdışında üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Özgecan ismini en iyi şekilde taşımak istiyoruz" ifadesini kullandı.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı