Yarım milyondan fazla ikinci el araç letgo'da

Yarım milyondan fazla ikinci el araç letgo'da

Türkiye'de yarım milyonun üzerinde ikinci el araç, letgo kanalıyla satışa sunuluyor

İSTANBUL (AA) - Alışveriş uygulaması letgo, aktif olarak satışa sunulan yarım milyonun üzerindeki araç sayısıyla, ikinci el araba kategorisinde Türkiye'nin en büyük pazar yeri haline geldiğini duyurdu.

Şirket açıklamasına göre, Türkiye’ye 2016 yılı başında giren letgo, iki yıldan kısa bir süre içerisinde ülkedeki en büyük yerel alışveriş uygulaması haline geldi. letgo, App Annie raporunda ise Türkiye'de en çok indirilen ilk 5 uygulama arasında yer alıyor.

letgo, geçen yılın sonunda uygulamayı indiren kullanıcı sayısının dünya çapında 75 milyonu aştığını duyurdu. Şirket ayrıca, dünya çapındaki letgo kullanıcılarının 200 milyonu aşkın listeleme yaptıklarını ve uygulamanın sohbet özelliğini kullanarak birbirlerine günde 9 milyon mesaj olmak üzere, toplam 3 milyar mesaj gönderdiğini belirtti.


- "letgo, ürün satmak için yapay zeka kullanan tek uygulama"


Açıklamada görüşlerine yer verilen letgo Türkiye Pazarlama Direktörü Onur Kavak, Türkiye'de arabadan elektronik eşya ve mobilyaya kadar şu anda 22 milyonun üzerinde aktif ürünün letgo üzerinden satışa sunulduğunu bildirdi.

letgo'daki satıcıların aylık 5 milyonun üzerinde yeni listeme yaptıklarını belirten Kavak, bu rakamın 2016 yılı başından bu yana yüzde 700'ün üzerinde artış gösterdiğini belirtti.

Kavak, "Araba, letgo’nun en popüler ve en hızlı büyüyen kategorilerinden biri ve bu yıl da bizim için önceliğini korumaya devam edecek. Uygulamamız en yeni teknolojileri kullanarak araç da dahil olmak üzere ve hemen hemen her şeyi alıp satmayı inanılmaz derecede kolay hale getiriyor. letgo, ürün satma sürecini kolaylaştırmak için yapay zeka ve imaj tanıma özelliklerini kullanan tek uygulama. Önümüzdeki dönemde de odağımız kullanıcılarımıza alışverişi daha da kolaylaştıracak yenilikler sunabilmek.” değerlendirmesinde bulundu.

letgo kurucu ortağı Alec Oxenford da şunları kaydetti:

"Türkiye'deki ikinci el ekonomisinin açığa çıkarılmamış dev potansiyelini gördüğümüz için letgo ile hızlı bir şekilde Türkiye pazarına girme kararı aldık. O günden bu yana inanılmaz bir büyümeye tanık olduk, hatta pazarın büyümesine hız kattık. Türkiye'nin letgo gibi bir pazar yeri için dünyadaki en büyük fırsatlardan biri olduğu belli oldu. Türkiye'deki tüketiciler, bulundukları semtlerde kolayca alışveriş yapma konusunda oldukça istekliler."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :