Yarım asırlık Karadeniz tiyatrosu yenilendi

Yarım asırlık Karadeniz tiyatrosu yenilendi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: - "Tiyatro binasını, bir milyon lira harcama yaparak baştan aşağı yenileyip modern bir yapıya dönüştürdük"- "OBBKT'nin seyirci sayısını 3 kat artırdık. Yıllık izleyici sayısı 10 binden 30 bine çıktı"

ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunda (OBBKT) yürütülen restorasyon çalışmaları sona erdi.

Eski kilise binasında 1963 yılından beri perdelerini hiç kapatmayan OBBKT, aslına uygun restore edildi.

Seyirci kapasitesinin büyütüldüğü yarım asırlık tiyatro binası, yapılan çalışmalar sayesinde modern bir görünüme kavuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, OBBKT'yi ziyaret ederek restorasyonu yerinde inceledi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yılmaz, burada gazetecilere, bir milyon lira harcama yaparak aslına uygun restore ettikleri tiyatro binasını, Türkiye'de parmakla gösterilecek noktaya taşıdıklarını söyledi.

Tiyatroyu sanata ve Ordululara yakışır bir hale getirdikleri için çok mutlu olduklarını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Fuaye alanı olarak kullanılan eski kilise binasının kolonları ve duvarlarını, kumlama denilen özel teknikle üzerindeki sıvalar kazınmak suretiyle orijinal haline getirdik. Tiyatro salonundaki 200'den fazla koltuğu yenileyip perde ve koltukları yanmaz kumaşla kapladık. Tavanları, duvarları ve yerdeki halıları akustik özellikli dizayn edip havalandırma, elektrik ve su tesisatını tamamen yeniledik. Sahneyi ve salonu ışıklandıracak şekilde 100 spot takıp, tiyatro sanatçılarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere kulis odaları ve toplantı salonları yaptık."

- "Seyirci kapasitesi 3 kat arttı"

Göreve geldiklerinde "Tiyatroyu kapatacaklar" şeklinde söylentiler olduğunu anımsatan Yılmaz, "Bodrum katlarını su basmış, yıkık dökük ve doğru düzgün bir kulisi dahi olmayan tiyatro binasını bir milyon lira harcama yaparak baştan aşağı yenileyip modern bir yapıya dönüştürdük." dedi.

OBBKT'nin seyirci sayısını 3 kat artırdıklarını ve yıllık izleyici sayısının 10 binden 30 bine çıktığına dikkati çeken Yılmaz, "Sanata olan bakışımızla ilgili halen olumsuz düşünceleri ve kaygıları olanlar varsa gelip burayı görmelerini ve birbirinden güzel oyunlarımızı izlemelerini tavsiye ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, 1963 yılından beri perdelerini hiç kapatmayan ancak herhangi bir tadilat da görmeyen OBBKT binasını söz verdikleri gibi standartların üstünde restore ettiklerini anlatarak, restorasyon çalışmalarının Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulundan onaylanan proje doğrultusunda yapılması gerektiği için sürenin biraz uzadığını bildirdi.

OBBKT'nin yeni binasının Ordulu sanatseverlere hayırlı olmasını dileyen Yılmaz, sanatseverleri her hafta salı ve cuma günü sahnelenen oyunları izlemeye davet etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :