Yargıtayın MHP'de olağanüstü kurultay kararını onaması

Yargıtayın MHP'de olağanüstü kurultay kararını onaması

MHP'de genel başkanlığa adaylığını açıklayan isimler, Yargıtayın, yerel mahkemenin olağanüstü tüzük kurultayı yapılmasına ilişkin kararını onamasını memnuniyetle karşıladı- Eski milletvekili Koray Aydın:- "Karardan dolayı mutluyuz. MHP'de 40 gün içerisind

ANKARA (AA) - MHP'de olağanüstü kurultay kararı veren ve genel merkez tarafından temyize götürülen Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kararının Yargıtay tarafından onanması, genel başkanlığa adaylığını açıklayan isimler tarafından memnuniyetle karşılandı.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan muhalif isimlerden Koray Aydın, "Geç de olsa" açıklanan karardan mutluluk duyduğunu belirtti.

Bu karar ile olağanüstü kurultay yapılmasının önünde hiçbir engel kalmadığını ifade eden Aydın, kararla aynı zamanda Çağrı Heyeti'nin tekrar yetkili kılındığını kaydetti.

"Sandık önümüze konuldu" diyen Aydın, teorik olarak 40 gün içerisinde iki kongre yapmayı planladıklarını bildirdi.

MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan isimlerden Sinan Oğan ise kararın ülkücü, milliyetçi harekete hayırlı olması dileğinde bulunarak, Çağrı Heyeti ile en kısa sürede bir araya gelerek yeni yol haritasını belirleyeceklerini vurguladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Yargıtay kararına saygı duyacağız" ifadelerini kullandığını anımsatan Oğan, Çağrı Heyeti tarafından Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin de olağanüstü kurultaya davet edileceğini bildirdi.

- "Sözünün eri bir insan olarak tanırız"

Genel Başkanlığa aday olduğunu açıklayan Meral Akşener ise "Allah hiçbirimizi utandırmasın, ülkücü, milliyetçi hareketin önü açılmıştır." dedi.

Olağanüstü kurultayın şölen havasında geçmesi için çok çalışacaklarını anlatan Akşener, "Sayın Bahçeli'ye 'Yargıtay kararına saygı duyacağız' sözlerini hatırlatmak istiyorum. Sayın Bahçeli'yi sözünün eri bir insan olarak tanırız." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :