Yargıtay Başkanı Cirit Bursa'da

Yargıtay Başkanı Cirit Bursa'da

Cirit, Bursa'da yarın başlayacak "Yüksek Mahkemeler Zirvesi" öncesinde Başsavcı Şahin'i ziyaret etti

BURSA (AA) - Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Bursa'da yarın başlayacak ve iki gün sürecek "Yüksek Mahkemeler Zirvesi" öncesinde kente gelerek Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin'e ziyarette bulundu.

Cirit, ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ikincisi düzenlenecek "Yüksek Mahkemeler Zirvesi"nin yarın Bursa'da başlayacağını ve iki gün süreceğini hatırlattı.

Zirvenin ardından yargıda şeffaflıkla ilgili "İstanbul Bildirgesi''ni imzalayacaklarını belirten Cirit, "Bursa'da 'Yüksek Mahkemeler Zirvesi'ni topladık. Bu etkinliğin ikincisini yapıyoruz. Birincisinde 13 devletin yargıtay başkanları gelmişti. Bu sene de bu etkinliği Balkanlarla yapmak istedik." diye konuştu.

Cirit, etkinliği Birleşmiş Milletler (BM) ile düzenlediklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zirve sonunda katılımcılarla birlikte 'İstanbul Bildirgesi'ni imza altına alacağız. Bir iki çalışma daha yaptıktan sonra bu bildirge, BM'nin yargıda şeffaflıkla ilgili 'İstanbul Bildirgesi' olarak üye ülkeler tarafından tescil edildiğinde 'Bükreş Savcı Etiği' gibi İstanbul Bildirgesi olarak geçecek bu. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Bugün de bizim asıl yuvalarımız olan Bursa Adliyesine geldik. Burada olmaktan da büyük memnuniyet duyuyoruz. 'Daha iyi bir adalet ve yargı sistemine nasıl ulaşabiliriz?' bunun çalışmasını yapıyoruz."

Ziyarette Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, TBMM Genel Kurulu Kamu Başdenetçisi ve Ombudsman Nihat Ömeroğlu, Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri ile bazı daire başkanları da bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :