Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Gençcan:

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Gençcan:

"Daireme yılda yaklaşık 28 bin iş gelmekte. 10 bin devredenle de sayı 38 bin oluyor. Biz bunların günde 100'ünü bitirmeye çalışıyoruz"

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, "Daireme yılda yaklaşık 28 bin iş gelmekte. 10 bin devredenle de sayı 38 bin oluyor. Biz bunların günde 100'ünü bitirmeye çalışıyoruz" dedi.

Gençcan, Osmaniye Barosunun düzenlediği "Aile Mahkemelerinde Yargıtay Uygulaması" konulu eğitim seminerinde, aile hukukunu önemsediğini söyledi.

Davaların büyük kısmının avukatlar aracılığıyla takip edildiğini, avukatların yüzde 85’inin mesleğini iyi yaptığını belirten Gençcan, "Bu tür toplantılara koşa koşa geliyorum çünkü toplantılarda bu işi güzel anlatabilirsem, kendi işimi azaltmış oluyorum" dedi.

Mesleki tecrübesine rağmen öğrenmesi gereken konular bulunduğuna dikkati çeken Gençcan, şunları kaydetti:

"Bir yılda 365 gün var. Tatilleri çıkardığınızda mesai, yaklaşık 200 gün. Daireme yılda yaklaşık 28 bin iş gelmekte. 10 bin devredenle de sayı 38 bin oluyor. Biz bunların günde 100'ünü bitirmeye çalışıyoruz. Bu borç biter mi? İşte bunu azaltmanın en etkili yolu, buradaki gibi eğitim seminerleridir. 'Bu işi biliyorum' yaklaşımı yanlış. 27 yıldır boşanma hukukuyla uğraşıyorum. 17 yıl tetkik hakimliği yaptım, binlerce dosya okudum, binlerce ilamı bizzat yazdım. Dairenin 10 yıldır üyeliğini, bir yıldır da başkanlığını yapıyorum. Benim bile hala öğrenemediğim şeyler var."

Gençcan, alanıyla ilgili davalarda çocukları korumaya özen gösterdiklerini vurguladı.

Boşanmanın, eş ve çocuklarla ilgili bazı sonuçlar ortaya çıkardığına işaret eden Gençcan, "Bizler, bu tür davalarda tek davaya bakıyor gibi görünsek de aslında içinde 15 dava yürütüyor olabiliriz. Burada çocukları merhametinize, yeteneğinize, zeka seviyenize teslim etmeyiz. Onu, annesine, babasına, işini bilmez avukata karşı da koruruz çünkü 'çocuğun üstün yararı' diye bir kavram var. Biz bunu koruruz" ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı