Yaren tiyatro ekibi Avrupa yolcusu

Yaren tiyatro ekibi Avrupa yolcusu

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de faaliyet yürüten Yaren tiyatro ekibi, Avrupa'nın farklı ülkelerinde oyun sahneleyecek.Tiyatro ekibinin sorumlusu Sait Sargın,...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de faaliyet yürüten Yaren tiyatro ekibi, Avrupa'nın farklı ülkelerinde oyun sahneleyecek.

Tiyatro ekibinin sorumlusu Sait Sargın, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Türk İslam Birliği'nin daveti ile Almanya ve Belçika'daki 7 ayrı bölgesinde tiyatro oyunu sahneleyeceklerini belirtti.

Birliğin daveti ile Belçika ve Almanya'ya gideceklerini ifade eden Sargın, Türklerin yoğun olduğu bölgelerde "vasiyet" ve "üçüzler" oyunlarının gösterimini yapacaklarını belirtti.

Turnelerinin 15 gün süreceğini vurgulayan Sargın, şunları kaydetti:

"22 Aralık-7 Ocak tarihleri arasında Avrupa’da çeşitli Türk merkezlerinde, yedi bölgede vatandaşlarımızla buluşacağız. Kırşehir’de ve çevre illerde yıllardır oyun yazıp oynuyoruz. Vatandaşlarımızın belli bir sevgisini kazanmış durumdayız. Belli bir kitleye ulaşmanın mutluluğu içerisinde Avrupa Türk İslam Birliği Başkanı sayın Durmuş Yıldırım’a bu nazik davetleri için şükranlarımı sunuyorum. Avrupa Türklerine oynamaktan gurur duyacağımız tiyatro oyunlarımız için şimdiden çok heyecanlıyız."


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :