Yardımeli Derneği'nin su kuyusu açma çalışmaları sürüyor

Yardımeli Derneği'nin su kuyusu açma çalışmaları sürüyor

Dernek, bu yıl 6'sı Sudan, 2'si Bangladeş-Arakan kampları olmak üzere 8 su kuyusunu hizmete açarak bölge halkının istifadesine sundu

İSTANBUL (AA) - Yardımeli Derneği'nce bu sene içerisinde 6'sı Sudan, 2'si Bangladeş-Arakan kampları olmak üzere 8 su kuyusu hizmete açılarak bölge halkının istifadesine sunuldu.

Dernekten 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, su kuyusu açma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Afrika ülkelerinde su sıkıntısının çekildiği ve temiz suya ulaşamayan insanların, kilometrelerce uzaktan zor şartlarda taşıdıkları suyu kullanmak zorunda kaldığı aktarılan açıklamada, yaklaşık 1 milyar insanın sağlıklı ve temiz suya ulaşamadığı vurgulandı.

- "Su kuyuları, bölge halkının büyük bir sıkıntısını gideriyor"

Açıklamada, dünyada temiz su ve yeterli hijyen ortamların olmayışına bağlı olarak bulaşan hastalıklar yüzünden her gün 5 yaş altı bin 400 çocuk ve her yıl 850 bin insanın güvenli olmayan su kullanımı nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

"Bulunduğumuz imkanların değerini bilerek şükretmeli, israf, lüks ve fazla tüketimlerden kaçınmalıyız. Afrika'nın farklı bölgelerinde, su ihtiyacının olduğu yerleşim yerlerinde açılan su kuyuları, bölge halkının büyük bir sıkıntısını gidermektedir. Önceden tespit edilen yerler için Yardımeli ekiplerince su kuyusu çalışmaları başlıyor.

2018'in başında olmamıza rağmen 33 su kuyusu açtırma talebi hayır sahiplerinden derneğimize ulaşmıştır. Gerekli inceleme ve tespitler yapılarak su kuyularının açılma çalışmaları başlamış olup, çalışmaların her aşaması kayıt altına alınarak arşivlenmektedir. Su kuyusu açıldığında, ilk günden itibaren süreçleri gösteren foto ve açılış görüntüleri bağışçıya ulaştırılmaktadır. Bu sene içerisinde 6'sı Sudan, 2'si Bangladeş-Arakan kampları olmak üzere 8 su kuyusu hizmete açılmış ve bölge halkının istifadesine sunulmuştur."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :