Yardımeli Derneği'nin razaman ayı çalışmaları

Yardımeli Derneği'nin razaman ayı çalışmaları

Ramazan ayında "Paylaşalım İyiliği, Yaşatalım Kardeşliği" sloganıyla iftar sofraları kurulacak, ihtiyaç sahiplerine yardım edilecek

İSTANBUL (AA) - Yardımeli Derneği ramazan ayında, "Paylaşalım İyiliği, Yaşatalım Kardeşliği" sloganıyla Türkiye'nin ve dünyanın birçok noktasında iftar sofraları kuracak, ihtiyaç sahiplerine yardım edecek.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, her yıl olduğu gibi, çalışanlar ve gönüllüler hayırseverlerin bağışlarını, sadaka ve zekatlarını, savaş, yoksulluk, mağduriyet, afet ve kuraklık yaşanan bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Dernek, Türkiye'de 81 ilde, yurt dışında da ofisler, temsilcilikler ve partner kurumlar ile 20 bölgede, yetimlere bayramlık kıyafet ve hediyelerle birlikte iftar sofraları kuracak, kumanya ve gıda dağıtımları yapılacak. Bununla, ihtiyaç sahiplerinin, mağdurların ve kimsesizlerin yüzlerini güldürülüp, kırık kalplerin onarılması amaçlanıyor.

Ayrıca, İstanbul'da düzenlenecek ''Ümmet İftarı''nda, dünyanın farklı bölgelerinden davet edilen misafirler bir araya getirilecek. Filistin'dekilerin özgürlük mücadelelerinin yanında olunduğunu hissettirmek amacıyla geleneksel "Kudüs İftarı" düzenlenecek.

Dernek, ramazan ayında Asya ve Afrika'da Kur'an-ı Kerim hediye edecek. Ayrıca muhtaç ailelere ziyarette bulunulacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :