Yardımeli Derneği'nden dünya genelinde kurban organizasyonu

Yardımeli Derneği'nden dünya genelinde kurban organizasyonu

Dernek, Türkiye'nin yanı sıra 35 ülkede ve 45 bölgede kurban çalışması yapacak

İSTANBUL (AA) - Yardımeli Derneği, Türkiye'nin yanı sıra 35 ülkede ve 45 bölgede kurban çalışması yapacak.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, "Aileden Ümmete Kurbanlarımız Kardeşliğimize" sloganıyla Kurban Bayramı'nda vekalet yoluyla Yardımeli Derneği'ne bağışlanacak kurbanlar, belirli ülke ve bölgelerde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Dernek, ülke ve bölgelere göre kurban bedelleri oluşturarak hayırseverlere diledikleri ülke ve bölgeden tercih yapma fırsatı sunuyor.

Kurban bedeli, Asya ve Afrika için 375 lira, Balkanlar için 625 lira, Türkiye, Suriye ve Ortadoğu ülkeleri için 700 lira, Kudüs ve Gazze için 800 lira olarak belirlendi.

Geçen yıl yüz binlerce aileye kurban hissesi ulaştıran dernek, bu sene için daha çok kurban hissesiyle daha çok yetime ve muhtaca ulaşmayı hedefliyor.

Anadolu'dan Balkanlar'a, Asya'dan Afrika'ya, Ortadoğu'dan Kafkaslara ihtiyaç sahipleri ve yetimlere ulaştırmak üzere kurbanlar, Türkiye'nin yanı sıra Afganistan, Arakan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Doğu Türkistan, Etiyopya, Gazze, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kenya, Keşmir, Kırgızistan, Kosova, Kudüs, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mali, Mısır, Moğolistan, Moritanya, Nijer, Pakistan, Somali, Sudan, Suriye, Ürdün ve Yemen'e gönderilecek.

Yardımeli Derneği, kurban götürülen ülkelerde sadece kurban eti dağıtmakla kalmıyor, gidilen bölgelerde diğer ihtiyaçları da tespit ediyor, daha önceden yapılmış kalıcı projelerin (su kuyusu, hastane, yetimhane gibi) takibini yapıyor.

Dernek merkezi, posta çeki ve banka hesabı ile mobil uygulamalar üzerinden bağış yapılabilen kurban organizasyonu ile ilgili ayrıntılı bilgiye "www.yardimeli.org.tr" adresinden ulaşılabilir.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :