Yardım gönüllülerinden Suriye’ye eğitim desteği

Yardım gönüllülerinden Suriye’ye eğitim desteği

HATAY (AA) - İHH İnsani Yardım Vakfı ve Balkan Kültürleri İttifakı Derneği (BAKİDER) iş birliğiyle savaş mağduru öğrencilerin eğitim giderlerini...

HATAY (AA) - İHH İnsani Yardım Vakfı ve Balkan Kültürleri İttifakı Derneği (BAKİDER) iş birliğiyle savaş mağduru öğrencilerin eğitim giderlerini karşılamak amacıyla başlatılan kampanya kapsamında toplanan bağışlar, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Yardım malzemeleri gazeteci, yazar, sanatçı ve aktivistlerden oluşan bir gönüllü ekibi ile Suriye'de öğrencilere dağıtıldı.

Yardım ekibinde bulunan İHH Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Mukadder Kırbaş, İHH Suriye Çalışmaları Eğitim Sorumlusu Mustafa Çağlı, BAKİDER Başkanı Emin Bajric, BAKİDER Başkan Yardımcısı Enes Demir, Turuncu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Zahide Ceylan, oyuncu Sinan Albayrak, yazar Neşe Kutlutaş ile aktivistler Yağmur Alsharif, Özlem Akgüç, Esra Demirci ve Sema Arslan, Suriye'de İHH İnsani Yardım Vakfınca oluşturulan tesisleri ziyaret ederek, getirdikleri hediyeleri ve bağışları çocuklara teslim etti.

İHH Suriye Çalışmaları Eğitim Birimi Sorumlusu Mustafa Çağlı, yaptığı açıklamada, çocukların eğitimi için çaba gösterdiklerini belirterek, "Kampanya kapsamında vakfımızca Suriye’de kurulan Rahmet köyündeki öğrencilere kırtasiye malzemesi ulaştırmanın yanı sıra Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gönderilen hijyen kiti ve öğrenci-öğretmen setlerinin dağıtımlarını yaptık." dedi.

İHH gönüllülerinden oluşan ekip ile çadır kentlerde de dağıtım yaptıklarını aktaran Çağlı, "Bölgeyi ziyaret eden gönüllülerimizle birlikte Kerrame çadır kentinde yaşayan 970 çocuğumuza da çeşitli hediyeler ulaştırdık. Geniş kapsamlı bir kampanyanın ilk dönüşlerinin bu derece güzel olduğunu görmek bizleri mutlu etti.’’ ifadesini kullandı.

Çağlı, Suriye’ye yönelik eğitim çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :