Yaralıyı Linç Edilmekten Polis Kurtardı

Yaralıyı Linç Edilmekten Polis Kurtardı

Bursa'da, silahla bacağından yaralanan ve bir grup tarafından linç edilmek istenen kişiyi olay yerinden uzaklaştıran polis, turnike uygulayarak kanamasını durdurmaya çalıştı- Yaralı, daha sonra sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı

BURSA (AA) - Bursa'da, silahlı kavgada tabancayla bacağından yaralanan kişiyi linç edilmekten kurtaran polis ekipleri, kan kaybeden bu kişiye turnike uygulayarak ilk müdahaleyi yaptı.

Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi Meydancık Mahallesi'nde Murat H'ye (27) ait kahvehaneye birkaç gün önce kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce silahlı saldırıda bulunuldu.

Bu olaydan Mustafa Yıldız'ı sorumlu tutan Murat H, onu telefonla arayarak konuşmak için iş yerine çağırdı. Kahvehaneye gelen Yıldız ile Murat H. arasında tartışma çıktı.

Murat H, kavgaya dönüşen olayda tabancayla Yıldız'ı bacağından yaraladı. Yere düşen Yıldız, mahalledeki bazı kişiler tarafından linç edilmek istendi.

Çevrede devriye görevini yürüten polis ekipleri, onlarca kişi tarafından linç edilmek istenen Yıldız'ı ekip aracına bindirerek bölgeden uzaklaştırdı. Aracın arka koltuğuna yatırdıkları Yıldız ile güvenli bir alanda 112 Acil Servis görevlilerini bekleyen polis ekipleri, kan kaybeden bu kişinin bacağına turnike uygulayıp kanamasını durdurmaya çalıştı.

Daha sonra gelen sağlık ekiplerince Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Yıldız'ın sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenildi. 

Murat H. ise polis tarafından gözaltına alındı.

Kaynak:Haber Kaynağı