Yaralı bebeğin sığınmacı merkezine gönderilmesi reddedildi

Yaralı bebeğin sığınmacı merkezine gönderilmesi reddedildi

Avustralya'da Lady Cilento Çocuk Hastanesi yetkilileri, yaralı bebeğin Nauru’daki sığınmacı gözaltı merkezine gönderilmesini kabul etmedi

MELBOURNE (AA) - Avustralya’nın Queensland eyaletindeki Lady Cilento Çocuk Hastanesi yetkilileri, üzerine sıcak su dökülmesi sonucu yanan ve tedavi altına alınan bebeği Nauru’daki sığınmacı gözaltı merkezine geri göndermeyi reddetti.

Çocuk hastanesinden yapılan açıklamada, yanık tedavisi devam eden 1 yaşındaki bebeğin "uygun bir ev ortamı" bulununcaya kadar taburcu edilmeyeceği duyuruldu.

Hastane sözcüsünün yaptığı açıklamada, bir hastanın taburcu edilip edilmemesine hastanenin yetkili organlarının karar vereceğini hatırlatarak, uygun bir ev ortamı bulunana kadar tedavi gören bebeği taburcu etmeyeceklerini söyledi.

- Hastanenin kararına Avustralyalılardan destek

Nauru gözaltı merkezinde kalırken üzerine sıcak su dökülmesi sonucu yaralandığı belirtilen Asha isimli bebeğin hastane tarafından taburcu edilmeme kararına destek vermek için bir grup hastane önünde eylem yapıyor.

Hastane girişinde "Kalmalarına İzin Verin" pankartı ile gösteri yapan Avustralyalılar, yaralı bebeğin Nauru’ya geri gönderilmesine karşı çıkıyor.

Geçen hafta Avustralya Yüksek Mahkemesi'nin hükümetin sığınmacıları Nauru gözaltı merkezine gönderme kararını onaylamasının ardından ülke genelinde sığınmacıların deniz aşırı kamplara gönderilmesine karşı çıkmak için gösteriler düzenleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :