Yaralanan AA muhabiri yaşadıklarını anlattı

Yaralanan AA muhabiri yaşadıklarını anlattı

Diyarbakır'daki çatışmada yaralanan AA muhabiri Aslan: ''Sol elime nereden geldiğini bilmediğim bir kurşun isabet etti''

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırısında yaralanan AA muhabiri Aziz Aslan, olay sırasında sol eline nereden geldiğini bilmediği bir kurşunun isabet ettiğini söyledi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği ve bir polis memurunun şehit olduğu saldırıda elinden yaralanan AA muhabiri Aslan, yaşadıklarını anlattı. Aslan, Sur ilçesi Balıkçılarbaşı bölgesindeki Yenikapı Sokak'ta, Diyarbakır Baro Başkanı Elçi'nin yaptığı basın açıklamasının ardından, çatışmanın başladığını belirtti. 

Bir anda çatışmanın ortasında kaldığını ifade eden Aslan, ''Herkes kendini bir tarafa atmaya başladı. Bir elimde fotoğraf makinesi diğer elimde kamera vardı. Sol elime nereden geldiğini bilmediğim bir kurşun isabet etti'' dedi.

Can havliyle ara sokakta bulunan bir kafeye sığındığını dile getiren Aslan, kan kaybetmeye başladığını, kafeye sığınan bir doktorun eline müdahale ettiğini belirtti.

Çatışma nedeniyle kafede yaklaşık bir saat mahsur kaldıklarını dile getiren Aslan, kafede kendisiyle beraber kadın, çocuk ve avukatların da bulunduğunu aktardı.

Aslan, silah sesleri kesildikten sonra ambulansla kaldırıldığı Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edildiğini sözlerine ekledi.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı