Yapılandırmada Son Tarih 31 Ekim

Yapılandırmada Son Tarih 31 Ekim

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi’nden yapılan açıklamada, yeniden yapılandırma işlemlerinden faydalanmak için son günün 31 Ekim olduğu hatırlatıldı.

 

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında bugüne kadar 18 bin 314 mükellefin yapılandırma için başvuru yaptığı belirtildi. Ayrıca yeniden yapılandırma işlemlerinden faydalanmak için son günün 31 Ekim olduğu hatırlatıldı.

Selçuklu Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte Emlak, Çevre Temizlik, Eğlence ve İlan Reklam Vergilerinin yeniden yapılandırıldığı hatırlatılarak, “Mükelleflerin yapılandırmadan faydalanabilmeleri için 31 Ekim 2016 tarihine kadar Selçuklu Belediyesi Emlak Servisine bizzat gelerek, https://selcuklu.bel.tr e-Belediye adresine giriş yaparak ya da [email protected] adresine yapılandırma başvuru formu göndermeleri gerekiyor. Yapılandırma kapsamındaki borçlarda anapara değişmeyecek, vergi ziyai cezaları tamamen silinecek. Anaparaya bağlı cezalara, gecikme faizi ve gecikme zammı silinerek gecikme faiz ve zammı yerine vade tarihinden itibaren Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranı uygulanacak. Mükelleflerin isteğine göre peşin ya da 6, 9, 12 ve 18 taksit halinde yapılandırma yapılacak olup taksitler iki ayda bir ödenecek. Peşin ödemede hesaplanan Yİ-ÜFE rakamının yüzde 50’si oranında ayrıca indirim yapılacak. Peşin ve taksitli ödemelerde ilk taksitin son ödeme günü 30 Kasım 2016 tarihi olarak belirlendi. Dava açılmış borçlar için, davadan feragat edilmesi şartıyla yapılandırma yapılacaktır. Yapılandırma tarihine bakılmaksızın ilk taksit ödemesi Kasım ayında başlayacak olup, kanun kapsamında 31 Ekim 2016 tarihine kadar olan Emlak, Çevre Temizlik, Eğlence ve İlan Reklam Vergisi borçları yapılandırılabilecek. Gecikme zammı ve faiz borçları silinerek yapılandırma işlemi gerçekleştirilecek. Vatandaşlar borçlarını 6-9-12-18 ay taksitler halinde ödeyebileceği gibi peşin ödeme de yapabilecekler. Belediye veznelerinden yapılan peşin ödemelerde Maximum Karta 6, Paraf Karta 5, Bonus Karta 3 ay taksit yapılacak. Ayrıca e-Belediye web sitesi üzerinden Ziraat Maximum Kartına 6 ve Halk Paraf Kartına 5 ay taksitle ödeme yapılabilecek ve kredi kartı ile yapılan ödemelerde vade farkı alınmayacak. Yapılandırılan borçlar, Selçuklu Belediyesi hizmet binası içindeki veznelere, KOSKİ binasındaki Selçuklu Belediyesi veznelerine, Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halk Bankası vezne ve ATM’lerine komisyon ücreti ödemeden TC kimlik numarası ya da mükellef sicil numarası ile yapılabileceği gibi T.C. Ziraat Bankası Konya Büsan Girişim Şubesi TR09 0001 0022 7536 9948 1550 29 nolu IBAN hesabına, PTT şubelerinden 474142 nolu posta çeki hesabına ödemeler yapılabilecek. Ayrıca 2016 Emlak ve Çevre Temizlik Vergisinin ikinci taksitinin son ödeme gününün 30 Kasım olduğu, yapılandırma ve borç ödeme işlemlerinin veznelerde yoğunluk yaşanmaması için son güne bırakılmaması konusunda vatandaşlar uyarıldı” denildi.