Yapı-Yol Sen'den terazili eylem

Yapı-Yol Sen'den terazili eylem

İSTANBUL (AA) - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı Yol, Yapı, Altyapı, Bayındırlık, Tapu ve Kadastro Kamu Emekçileri Sendikası...

İSTANBUL (AA) - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı Yol, Yapı, Altyapı, Bayındırlık, Tapu ve Kadastro Kamu Emekçileri Sendikası (Yapı-Yol Sen) İstanbul Şubesi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde atama ve tayin döneminde hukuksuzluk yaşandığı iddiasıyla eylem yaptı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Gökhan Kanal'a, Sirkeci Postanesi'nden adalet terazisi gönderen Yapı Yol-Sen üyeleri, "Adalet istiyoruz" pankartı açarak slogan attı.

Yapı-Yol Sen İstanbul Şube Başkanı Kaan Dinç, Tapu ve Kadastro çalışanlarının fazla mesai karşılığında aldıkları ücretin adaletsiz dağıtıldığını savunarak, şunları kaydetti:

"Müdür ve müdür yardımcılığı için düzenlenen sınavlarda, başarılı olan 41 kişi asil listeye alınmadı. Torpil ve kayırmayla yapılan atamalar, iş yerinde huzursuzluğa sebep olmaktadır. Atama ve tayinlerde liyakat, iş bilgisi ve mevzuat değil, eş, dost kriterlerine göre hareket edilmektedir. Atama ve tayin talepleri açıklık ilkesine uygun olarak yapılmamaktadır. İdareciler bırakın mevcut sorunların çözümü noktasında adım atmayı, elde etmiş olduğumuz hakları tek tek elimizden almaktadır."

Güvenlik önlemlerinin alındığı eylemin ardından sendika üyeleri olaysız dağıldı.

Yapı-Yol Sen'den terazili eylem

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :