Yapı Kredi Leasing sektör liderliğini 9. yıla taşıdı

Yapı Kredi Leasing sektör liderliğini 9. yıla taşıdı

Şirket, geçen yılın sonunda 10,8 milyar lira leasing alacağı ile yüzde 20,7 oranında pazar payına ulaşarak sektörde kesintisiz liderliğini 9. yıla çıkardı

İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi Leasing, sektördeki liderliğini 9. yıla taşıdı.

Yapı Kredi Leasing'den yapılan açıklamaya göre, şirket, 2017 sonunda 10,8 milyar lira leasing alacağı ile yüzde 20,7 oranında pazar payına ulaşarak sektörde kesintisiz liderliğini 9. yıla çıkardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Fatih Torun, Türkiye geneline yayılan hizmet ağının yanı sıra teknolojiye yaptıkları yatırımlar neticesinde müşteri bazında çözüm ürettiklerini belirterek, Yapı Kredi Leasing olarak 2017 yılında sektör açısından önem taşıyan ilklere imza attıklarını bildirdi.

Torun, "Üretimi desteklemeye, ülke ekonomisinin büyümesine ve istihdam yaratmaya yardımcı olacak alanlarda öncü olma hedefi doğrultusunda KGF kapsamında tahsis edilmiş limitler içerisinde yüzde 30 pazar payımızla ilk ve en fazla kullandırım yapan kurum olduk. İtalyan İhracat Kredi Kuruluşu'nun (SACE) Milano'ya davet ettiği ilk Türk leasing şirketi olma başarısını gösterdik." ifadelerini kullandı.

Farklı sektörlerden üreticilerle, distribütörlerle geliştirdikleri iş birlikleri ve kampanyaların hizmetlerini daha geniş bir müşteri tabanına ulaştırmalarını sağladığını aktaran Torun, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin en iyi şirketleriyle birlikte hukuki ve mevzuatlar konusunda müşterilerimize ayrıca danışmanlık sağlıyoruz. Dijital taraftaki yatırımlarımızın pozitif sonuçlarını da bu yıl daha fazla almaya başladık. Bu çalışmalarımız neticesinde yıl içinde toplam 3 bin 227 adet sözleşme imzalayıp 4,1 milyar TL tutarında yeni işlem hacmi yarattık. Bir önceki yıla göre yüzde 33 oranında büyüme sağladık. Ayrıca, sosyal sorumluluk alanında da Finansal Kurumlar Birliği ile Orman Genel Müdürlüğü arasında geçtiğimiz yıl imzalanan protokolle finansal kiralama hatıra ormanı oluşturmak adına tescil edilen her sözleşme için bir fidan dikiminde bulunuluyor.

2018'de de kesintisiz liderliğimizi korurken sektörü büyütme hedefimiz doğrultusunda başarılı performansımızı artırarak sürdüreceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :