"Yansıma" sergisi ziyarete açıldı

"Yansıma" sergisi ziyarete açıldı

İSTANBUL (AA) - Kemal Uludağ'ın 96 seramik eserinin yer aldığı "Yansıma" sergisi sanatseverlerle buluştu. Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi'nde açılan...

İSTANBUL (AA) - Kemal Uludağ'ın 96 seramik eserinin yer aldığı "Yansıma" sergisi sanatseverlerle buluştu.

Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi'nde açılan sergiye ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Uludağ, 14. kişisel sergisine 1,5 yılda hazırlandığını belirterek, "Burada üç farklı grupta çalışma var. Birincisi panolardan oluşan ikona serisi. Daha çok günümüzün ikonaları gibi küreselleşmeyi ifade eden panolardan oluşuyor. Diğer grupta, töre konusunu ele aldığım seramik heykeller var. Bir de bu sergiye hem ismini hem konsept adını veren yansıma serisi dediğimiz eserler var." dedi.

Uludağ, serginin ismine dikkati çekerek, "Şu an içinde yaşadığımız olayların, durumların bir yansıması olsun ve içinde bulunduğumuz olumsuz durumlar eserlere yansısın istedim. Töreden tutun da her şeyi seramik biçim diliyle ifade etmeye çalıştım." diye konuştu.

Seramik sanatıyla 30 yıldır uğraştığını vurgulayan Uludağ, şunları kaydetti:

"Ankara Hacettepe'de 1983 yılında seramik eğitimim başladı. İlk sergimden bu yana da 30 yıl oldu. Ben aynı zamanda akademisyenim. Seramik dersleri ve kuramsal sanat derslerine giriyorum. Uygulamalı olarak da seramik, heykel dersi vermekteyim. Seramik işlevsel olarak kullanıma dönük bir alan olarak ortaya çıktı ama ben daha çok ifade aracı olarak yani bir ressam boyayı ne için kullanıyorsa, bir heykeltıraş metali ya da ahşabı niçin kullanıyorsa, ben de seramiği, bir şeyleri ifade etme aracı olarak kullanıyorum."

Bugüne kadar 300'den fazla karma sergiye katılan ve sanat hayatı boyunca 15 ödüle layık görülen Uludağ'ın sergisi, 7 Nisan'a kadar görülebilecek.

"Yansıma" sergisi ziyarete açıldı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :