Yanarak enkaza dönen 120 yıllık müftülük binası 2 gün sonra yeniden alev aldı

Yanarak enkaza dönen 120 yıllık müftülük binası 2 gün sonra yeniden alev aldı

Edirne'de Selimiye Camisi yakınlarındaki 120 yıllık müftülük binasında önceki gün söndürülen yangında kullanılamaz hale gelen enkaz alanı yeniden alevlendi. İhbarı üzerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti

Edirne Müftülüğü tarafından kullanılan ahşap bina önceki gün söndürülen yangında kullanılamaz hale gelmişti. Müftülük binasının enkazında yeniden alevlenen alan, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

Selimiye Camisi yakınlarındaki Ercan Biçer Sokak'ta önceki gün meydana gelen yangın nedeniyle kullanılamaz hale gelen, kültür varlığı vasfındaki, tarihi iki katlı ahşap binanın enkazından 2 gün sonra yeniden alevler yükseldi.

Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen itfaiye ekipleri, küçük çaplı yangına müdahale etti.

Müftü ve yardımcılarının makamlarıyla, müftülük birimleri ve alt katta depo bulunan ahşap bina, önceki gün sabaha karşı başlayan yangınla kullanılamaz hale gelmiş, itfaiyenin 9 saatlik müdahalesiyle söndürme ve soğutma çalışmaları tamamlanmıştı.

yy.jpg

Salih Bey Konağı olarak da bilinen ahşap konağın, 1930'lu yıllarda Ziraat Mektebi'ne bağlı İpekçilik Okulu olarak hizmet verdiği, bir süre sonra hazineye devredilen taşınmazın 30 yıla yakındır Diyanet İşleri Başkanlığına tahsisli olduğu öğrenilmişti.

yyy.jpg

1. grup korunması gerekli kültür varlığı vasfındaki yaklaşık 120 yıllık binanın, aslına uygun olarak yeniden yapılması için çalışma başlatılacağı duyurulmuştu.

yyyy.jpg

yyyyyyyyy.jpg

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.