Yanan yurttaki çocuklar aileleriyle hafta sonu görüşmüş

Yanan yurttaki çocuklar aileleriyle hafta sonu görüşmüş

Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda kalan çocukların büyük bölümünün geçen hafta içi TEOG sınavı sonrası köylerine gidip aileleriyle buluştuğu öğrenildi- Yangında 12 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle ilçede üzüntü hakim

ADANA (AA) - Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda kalan çocukların çoğunun hafta sonu ailelerini ziyaret ettikten sonra yurda döndükleri belirlendi.

12 kişinin hayatını kaybettiği, 22 kişinin de yaralandığı yangında yaşamını yitiren ve yaralanan öğrencilerin ailelerinin büyük bölümünün ilçeye bağlı yerleşim birimleri Kışlak, Köprücük ve Karahan'da yaşadıkları belirtildi.

Öğrencilerin ailelerinin ikamet ettiği kırsal kesimdeki mahallelerin zor zorlu coğrafi şartlar nedeniyle taşımalı eğitime uygun olmadığı ifade edildi.

Yurttan ayda bir evlerine giden öğrencilerin, 23-24 Kasım'da yapılan TEOG sınavlarının ardından köylerinde aileleriyle bir araya geldikleri öğrenildi.

Sınava girmeyen 5, 6 ve 7'nci sınıf öğrencilerin, sınav nedeniyle ilan edilen tatili hafta sonu ile birleştirip köylerine döndükleri, sekizinci sınıf öğrencilerinin de sınavdan sonra aynı şekilde hareket ettikleri belirtildi. Hafta sonunu aileleriyle geçiren öğrencilerin hafta başında tekrar yurda döndükleri belirtildi.

Öte yandan, üç katlı yurdun tamamını etkileyen yangının ardından kullanılamaz hale gelen yurt binasında ekiplerin çalışması sürüyor. Polis ekiplerinin bina çevresinde aldığı güvenlik önlemleri devam ediyor.

- Aladağ'da yas var

Yangında 12 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle ilçe genelinde üzüntü hakim.

Yaşamını yitiren bazı öğrencilerin eğitim gördüğü Sinanpaşa Ortaokulunda matem havası var.

Okulda eğitim devam ederken, yangında yaşamını yitiren öğrencilerin arkadaşları da derslerine hüzünlü girdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :