Yanan İngiliz gemisindekileri kurtarma tatbikatı

Yanan İngiliz gemisindekileri kurtarma tatbikatı

Marmaris'te gerçekleştirilen tatbikatta, yangın çıkan bir İngiliz gemisindeki yaralıların kurtarılması canlandırıldı

MUĞLA (AA) - Marmaris'te düzenlenen yanan bir gemideki yaralıları kurtarma tatbikatı, heyecanlı ve renkli görüntülere sahne oldu. 

Muğla Sağlık Müdürlüğü organizasyonunda İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planı (İL-SAP) Yönergesi çerçevesinde Marmaris Limanı'nda gerçekleştirilen tatbikata, aralarında Sahil Güvenlik Komutanlığı, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Marmaris Liman İşletmesi, Kara Hudut Liman ve Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarmanın (UMKE) da bulunduğu 17 kurumdan 170 kişi katıldı. 

Tatbikat senaryosu gereği, limandaki bir İngiliz gemisinin kazan dairesindeki patlamanın ardından yangın çıktı. Patlama ve yangın nedeniyle çok sayıda kişi yaralandı.

Yaralılara yapılan ilk müdahalenin ardından ekipler, gemideki yolcuların tahliyesini gerçekleştirdi. Sedyelerle taşınan yaralılar ise ambulanslara konularak çevredeki hastanelere taşındı.

Bu sırada liman görevlileri karadan, Sahil Güvenlik botundaki askerler de denizden su sıkarak gemideki yangını söndürdü. Paniğe kapılarak suya atlayan 3 kazazede de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılarak kıyıdaki 112 Acil Servis ekiplerine ulaştırıldı. 

Oldukça kapsamlı şekilde planlanan ve gerçeği aratmayan tatbikatta heyecanlı anlar yaşandı. 

İl Sağlık Müdürü Cihat Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatla afet, deprem ve kaza durumları öncesinde ilin envanterini ortaya koyarak kurumlar arasındaki koordinasyonun sağlanmasını amaçladıklarını söyledi. 

Tatbikatta Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerine işaret eden Tekin, UMKE'li kardeş il projesi kapsamında Elazığ Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve ekiplerini ağırladıklarını kaydetti.

Tekin, proje ile doğuyla batının kaynaşmasının yanı sıra kaynakların ekonomik şekilde kullanılmasının hedeflendiğini dile getirdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı