Yamanlar'ın Adı Artık "15 Temmuz Şehitleri" Oldu

Yamanlar'ın Adı Artık "15 Temmuz Şehitleri" Oldu

FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla kayyum atanan Şelale AŞ bünyesindeki Yamanlar İlkokulu ve Yamanlar Ortaokulunda kayyum heyetince tespit yapıldı.

Karabağlar ilçesindeki okula, İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları ve polis eşliğinde gelen Şelale AŞ ve Sema AŞ'ye atanan kayyumun başkanı İrfan Kömürcü, ilkokulun müdürü Murat Çelen ile odasında bir süre görüştü.

Çelen'den okuldaki çalışanlar ve okul binası hakkında bilgi alan Kömürcü, daha sonra binalarda tespit yaptırdı. Bilgisayarlardan imaj alındı, şirket ve okul yönetimi ile ilgili belgelere el konuldu, personelin ilişiği kesildi. Bu işlemler sırasında okuldaki çalışanlar, bekleme salonuna alındı.

Kapısında "Genel Müdür" yazan odada, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 1997 yılında Öğrenci Seçme Sınavı'nda derece alan öğrenci ve okul yönetimini kabulü sırasında çekilmiş fotoğraflarının olduğu görüldü.

Okul binasının 5 ve 6. katında, dersliklerden bağımsız olan ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yurt dışına çıkmadan önce "mahrem" görüşmelerini yaptığı belirlenen oda ile toplantı salonları ve Gülen'e gelen hediyelerin sergilendiği odanın da bulunduğu bölümde de kayyum heyeti inceleme yaptı. Binanın mülkiyetinin Akyazılı Vakfına ait olduğu belirtildi.

İki katlı bölüme açılan kapının üzerinde "Barbaros Kocakurt" yazdığı görüldü. Bu bölümde toplantı salonları, teras, oturma odası, şark odası, mutfak, mescit olarak kullanıldığı tahmin edilen odalar bulunuyor.

Jet ve tank maketleri, kılıçlar, askeri kamuflaj

Gülen'in kullandığı, kapısında "oturma odası" yazan odada dolap ve çalışma masası yer alıyor. "Şark odası"nda ise Gülen'e hediye edilen eşyalar bulunuyor.

Eşyalar arasında jet ve tank maketleri, kılıç ve kamalar, tesbihler ile askeri kamuflaj elbisesi dikkati çekti.

Mescit olarak kullanıldığı düşünülen bölümdeki mihrabın kapatıldığı, mihrabın bulunduğu yere duvara dünya haritasının asıldığı kaydedildi.

Bir toplantı odasında ansiklopedilerin yanı sıra "Bütün Dünya" adlı yayınlar bulundu.

Öte yandan yatakhanelerin de olduğu binada bir süredir tadilat işleri yapıldığı belirlendi.

"O din haininin inini yıkıyoruz"

Tespit sırasında okul önünde toplanan bir grup, ellerinde bayraklarla darbe girişimine tepki gösterdi. Bir grup vatandaş, "Yamanlar İlkokulu" ve "Yamanlar Ortaokulu" yazan tabelaların bulunduğu yere çıktı. Bu sırada bir araçtan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seslendirdiği şiirler dinletildi.

Tabelaya çıkan bir vatandaş "ABD'deki vatan ve din haininin, millete, polise, askere kurşun sıkan teröristlerin yetiştirildiği, yuvalandığı yer... O din haininin inini yıkıyoruz" diyerek tabelayı sökmeye başladı. Bu sırada okul önüne gelen vatandaşlar tekbir getirdi. Tabelanın yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi asıldı, Erdoğan'a tezahüratta bulunuldu.

Okul binasında ayrıca 2015 yılında yapılan milletvekili genel seçimlerinde kullanılan boş oy sandıkları ile kabin parçaları da bulundu.

Okulun adı 15 Temmuz Şehitleri oldu

FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla Şelale AŞ'ye atanan kayyum, şirket bünyesindeki Yamanlar İlkokulu ve Yamanlar Ortaokulu'nun isimlerini, "15 Temmuz Şehitleri" olarak değiştirdi. Okulun yeni isminin yazılı olduğu afişler, bina üzerine ve girişine asıldı.