Yalova'da Tonami Meydanı'ndaki köprülü kavşak projesi

Yalova'da Tonami Meydanı'ndaki köprülü kavşak projesi

Proje için ağaçların kesilmesini protesto eden Yalova Platformu üyeleri, belediye binası önüne siyah çelenk bırakıp basın açıklaması yaptı

YALOVA (AA) - Yalova'daki Tonami Meydanı'nda, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğünce yapılacak köprülü kavşak projesi kapsamında belediye ekiplerince 158 ağacın kesilmesine tepki gösteren Yalova Platformu üyeleri, belediye binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Bina önünde toplanan grup adına konuşan Avukat Zeki Öçal, köprülü kavşak yapımı bahane edilerek bu sabah 158 ağacın belediye ekiplerince kesildiğini belirtti.

 

Belediye yetkililerine, ağaçlar kesilmeden de trafik düzenlenmesi yapılabileceğini ve bu konuda uzmanların yardımcı olabileceğini söylediklerini aktaran Öçal, "Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, seçimlerden kısa bir süre önce Atatürk’ün Yürüyen Köşk'ünün 50 metre yanında kesilmiş bir kavak ağacı önünde poz verip olayı kınadığını ve bir ağaç katliamı olduğunu söylemişti. Bugün Başkan'dan, Yürüyen Köşk ile kesilen ağaçlar arasındaki mesafeyi ölçmesini istiyoruz. Bu eylemiyle Vefa Salman'ın doğa düşmanı, ağaç katliamcısı olduğunu ilan ediyoruz" diye konuştu.

Grup, bina girişine siyah çelenk bıraktıktan sonra dağıldı.

Bu arada, köprülü kavşağın yapılacağı alanda, ağaç kesimleri nedeniyle araç kuyruğu oluştu. Tonami Kavşağı'ndan Altınova girişine kadar yaklaşık 4 kilometre uzayan kuyrukta bekleyen sürücülerden bazıları, bu duruma tepki gösterdi.

Kaynak:Haber Kaynağı