Yalova'da 180 ağacın kesilmesi

Yalova'da 180 ağacın kesilmesi

Çevre Komisyonu Başkanı Kaya:

TBMM (AA) - TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, "Gezi Parkı’nda birkaç ağacın başka bir yere dikilmek üzere sökülmesinde bile ortalığı birbirine katanlar, Yalova’da 180 ağacın kesilmesi karşısında sessizliğini koruyorsa, o zaman yapılan çevrecilik adı altında art niyetli bir demokrasi düşmanlığıdır" dedi.

Kaya, Yalova Belediyesi tarafından 180 ağacın kesilmesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Taksim Meydanı projesi kapsamında, 15 ağacı kesmek yerine başka bir yere dikmek amacıyla sökmek istemesinde bile kıyameti koparanların Yalova’da 180 ağacın kesilmesi sonrasında tepkisiz kaldığını belirten Kaya, "Hatta, bir kısım medya, Yalova Belediyesi'nin kesim kararına haklı gerekçe bulmak için birbiriyle yarışıyor. Protesto etmek, demokratik bir haktır; ancak bunun 'ağaç sevgisi' bahanesiyle  şiddete dönüştürülmesi kabul edilemez. Taksim Gezi Parkı’nda yaşananları demokratik hak olarak gören ve destekleyenler, Yalova’daki ağaç kesimi sonrası sessiz kalarak, riyakarlık ve çifte standart örneği göstermiş; ağaç sevgilerinin siyasi malzeme olmaktan öteye gitmediğini kanıtlamışlardır" dedi.

Kaya, Hükümetin Türkiye tarihindeki en büyük ağaçlandırma seferberliğini gerçekleştirdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"11 yılda tam 3 milyon 691 bin hektar, yani yaklaşık 37 milyon dekar ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yaptık. 2 milyar 800 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Gezi Parkı’nda başka yere dikilmek üzere sökülen 15 ağaç için Hükümeti ve AK Parti'li belediyeleri ağaç düşmanı gibi göstermeye çalışarak yaygara koparan, huzuru kaçıran ve dış dünyada kötü bir algı oluşturarak bundan rant elde etmeye çalışanların gerçek yüzü Yalova’da ortaya çıkmıştır. Gezi Parkı’nda bir kaç ağacın başka bir yere dikilmek üzere sökülmesinde bile ortalığı birbirine katanlar, Yalova’da 180 ağacın kesilmesi karşısında sessizliğini koruyorsa, o zaman yapılan çevrecilik adı altında art niyetli bir demokrasi düşmanlığıdır."

Kaynak:Haber Kaynağı