Yakup Canbolat'tan Kütüphaneler Haftası mesajı

Yakup Canbolat'tan Kütüphaneler Haftası mesajı

Konya Valisi Yakup Canbolat, Kütüphaneler Haftasını kutladı.

 Canbolat mesajında “Kütüphaneler, bir toplumun kalkınmasına katkı sağlayan en önemli kültürel mekânlardan biridir. Kitapların yuvası olan ve toplumun bütününe hizmet veren kütüphanelerin varlığı, niteliği ve çokluğu, bir ülkenin gelişmişliğinin ve kültürel seviyesinin de en önemli göstergelerindendir.

Bilgi çağı olarak nitelenen günümüz dünyasında, bilgiye önem veren, bilgiyi üreten, yöneten ve kullanan toplumların her konuda daha ileride oldukları herkesçe kabul gören bir gerçektir.  Bilgiye ulaşmanın ve onu yönetmenin en kısa ve güvenilir yolu ise çok kitap okumaktan geçmektedir. Kütüphaneler de “okuma” eyleminin gerçekleşmesine vesile olan en önemli mekânların başında gelir.

İlk emri “Oku” olan bir inancın mensupları olarak toplumumuzda okuma alışkanlığını kazandırmak, kitap sevgisini artırmak ve kütüphanelerin gelişmesini, daha çok insana daha verimli hizmetler sunmasını sağlamak amacıyla, her yıl Mart ayının son pazartesi günü ile başlayan haftayı, Kütüphaneler Haftası olarak kutlamaktayız.

Tarihimizi bugünlere, bugünümüzü de yarınlara taşıyan kütüphanelerimizin varlığını daha çok hissetmeli, bu mekânlardan daha çok istifade edilmesini sağlamalıyız. Çocuklarımıza ve gençlerimize kitap ve kütüphane sevgisini aşılamalı, onlara, kütüphanelerin ilim ve bilim yolunda istifade edilebilecek en önemli mekânlardan birisi olduğunu hissettirmeliyiz.

Yerli, milli ve manevi değerlerini özümsemiş, ülkemizi 2023 ve 2071 hedeflerine daha sağlam adımlarla çıkaracak bir neslin, kitaplarla ve kütüphanelerle hemhal olan bir nesil olacağına inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta kütüphanecilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Kütüphaneler Haftası'nı kutluyor, bu hafta vesilesiyle ülkemizde ve ilimizde kitap okuma alışkanlığına, bilgiye ve öğrenmeye olan ilginin daha da artmasını temenni ediyorum” dedi.