Yakın Karadeniz Baja Rallisi turizmle buluşacak

Yakın Karadeniz Baja Rallisi turizmle buluşacak

- TMF Asbaşkanı Akülke:"450 kilometrelik Yakın Karadeniz Baja Rallisi parkurunu turizme açacağız. Şubat ayından itibaren İstanbul, İzmir, Ankara gibi Türkiye'deki büyük illerden turizm operatörleri aracılığıyla günübirlik çadırlı konaklamalar, 3 günlük ko


DÜZCE (AA) - Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, Yakın Karadeniz Baja Rallisi parkurunu turizme açacaklarını söyledi.

Düzce ve 7 ilçesinde iki yıldır TMF, valilik, belediyeler ve kaymakamlıkların iş birliğiyle organize edilen ve son yapılan düzenlemelerle "Yakın Karadeniz Spor Etkinlikleri" adı altında devam edecek ralli çalışmaları hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Akülke, iki farklı format ile hem motosikletçileri hem de off-road tutkunlarını sevindireceklerini belirtti.

Ekim ayında yapılması planlanan rallinin, uluslararası düzeyde ve spor turizminin geliştirilmesi bakımından örnek olacağını kaydeden Akülke, şöyle konuştu:

"Bu yıl yeniliklerimiz ve sürprizlerimiz olacak. Ralliyi ilk defa uluslararası organizasyona açacağız, yabancı sporcuları da burada misafir edeceğiz. Ayrıca 4x4 cipleri de bu rallinin içine alacağız, Yakın Karadeniz Baja Rallisi'ni son iki yılda yapılan çerçevenin dışında, hem uluslararası düzeyde hem de turizm anlamında gündeme getirmiş olacağız."


- "Turizm şöleni yaşanacak"


Mahmut Nedim Akülke, rallinin yapılacağı 450 kilometrelik parkur etrafındaki Düzce yaylalarını turizme açacaklarını bildirdi.

Turizmciler ve off-road kulüpleri ile ortak çalışma yaptıklarını aktaran Akülke, "450 kilometrelik Yakın Karadeniz Baja Rallisi parkurunu turizme açacağız. Düzce Off-Road Kulübü ile giriştiğimiz proje ile şubat ayından itibaren İstanbul, İzmir, Ankara gibi Türkiye'deki büyük illerden turizm operatörleri aracılığıyla günübirlik çadırlı konaklamalar, 3 günlük konaklamalı paketler halinde turlar düzenleyeceğiz. Bu anlamda rallide bu yaylalarda turizm şöleni yaşanacak." ifadelerini kullandı.

Akülke, ralliye yoğun katılım olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Geçen aralık ayında Düzce'de spor turizminin geliştirilmesi kapsamında yapılan toplantıda, Baja Rallisi'nin bu yıl "Yakın Karadeniz Spor Etkinlikleri" adı altında devam edeceği, organizasyon kapsamında kentin doğal güzelliklerini kapsayacak şekilde bisiklet, motosiklet, off-road ve rafting yarışları yapılacağı bildirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :