Yakın Doğu Üniversitesi, Wauters'i transfer etti

Yakın Doğu Üniversitesi, Wauters'i transfer etti

- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekibi Belçikalı oyuncuyu 1 yıllığına kadrosuna kattı


İSTANBUL (AA) - Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Yakın Doğu Üniversitesi, Belçikalı oyuncu Ann Wauters ile sözleşme imzalandı.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, geçen sezon Abdullah Gül Üniversitesi forması giyen 36 yaşındaki basketbolcu ile 1 yıllığına anlaşmaya varıldı.

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Belçikalı oyuncu, çok uzun bir kariyere sahip olduğunu ve birçok farklı ülkede, farklı kulüplerde forma giydiğini ancak Yakın Doğu Üniversitesi gibi bir organizasyonu çok az yerde gördüğünü söyledi.

Tecrübeli oyuncu Ann Wauters, "Geçen sezon Abdullah Gül Üniversitesi'nde oynarken hem Türkiye Ligi'nde hem de FIBA Avrupa Kupası'nda en büyük rakibimiz olan Yakın Doğu Üniversitesi'nin elde ettikleri başarı ve sahada gösterdikleri mücadele beni çok etkilemişti. Basketbol kimyası açısından son derece uyumlu ve güçlü bir kadroya sahip olan Yakın Doğu Üniversitesi'nde forma giyecek olmaktan dolayı heyecanlı ve mutlu olduğunu." dile getirdi.

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör de kadın basketbolunun en iyi oyuncularından birini transfer ettiklerini belirtti.

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde kaydettiği 3682 sayıyla turnuvanın gelmiş geçmiş en skorer oyuncusu unvanını elinde bulunduran Ann Wauters, kariyerinde 4 FIBA Avrupa Kadınlar Avrupa Ligi şampiyonluğunun yanı sıra 5 kez Avrupa'da Yılın Kadın Oyuncusu ve 3 kez de FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin en değerli oyuncusu seçildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :