Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, İsviçre'de "Yıldız Kalite Ödülü" aldı

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, İsviçre'de "Yıldız Kalite Ödülü" aldı

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Günsel: "Cenevre'de alınan bu ödül, YDÜ Hastanesi'nin 11'inci uluslararası ödülüdür"

CENEVRE (AA) - İspanya merkezli Business Initiative Directions (BID) kuruluşu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesine "Yıldız Kalite Ödülü" verdi.

İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan InterContinental Cenevre Kongre Merkezi'nde uluslarası katılım ile 15'incisi gerçekleştirilen ödül töreninde, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesine verilen Platinyum kategorisindeki Yıldız Kalite Ödülü'nü üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel aldı.

Ödül töreninden sonra Türkiye ve KKTC yetkililerinin katıldığı basın toplantısında konuşan Günsel, "Cenevre'de alınan bu ödül, YDÜ Hastanesinin 11'inci uluslararası ödülüdür. Verilen bu ödül, YDÜ ve hastanesinin doğru yolda olduğunun en önemli göstergesidir" dedi.

Günsel, YDÜ Hastanesinin başarılarının dünya tarafından kabul görerek ödüllendirilmesinin KKTC’nin sağlıkta geldiği yüksek mertebeyi en iyi şekilde gösterdiğini söyledi.

Törene Amerika, Avrupa, Asya ile Afrika ülkelerinden katılımcıların olduğunu belirten Günsel, "YDÜ Hastanesine ödüllerin verilmesi, sadece YDÜ’yü değil, Kıbrıs Türk halkını, ülkemizi ve devletimiz KKTC’yi de yüceltiyor" ifadelerini kullandı.

Günsel "Üniversitemiz ve hastanemizin uluslararası alanda yürüttüğü faaliyetlerinin de katkısıyla eğitim, sağlık ve turizm alanları başta olmak üzere ülkemizde sürdürülen işbirliğinin gün geçtikçe kıtalara genişliyor olmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

KKTC Cenevre Temsilcisi Ayda Soylu ise "Ülkemizdeki ilk üniversite hastanesi olan YDÜ Hastanesi’nin uluslararası platformlarda sürdürdüğü ve devletimizin sesini duyurduğu, bayrağımızı dalgalandırdığı çalışmalarıyla gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu tür başarıların, KKTC'nin uluslararası tanıtımında büyük katkı sağladığını vurgulayan Soylu, "Bu ödüller, izolasyonlar altındaki ülkemizdeki siyasi sorunların, azim ve başarının önünde duramayacağının bir göstergesidir" dedi.

Soylu, "Ülkemizin güzide kurumlarından YDÜ ve hastanesi özelinde KKTC’ye, pek çok kıtadan ülkenin katıldığı uluslararası bir toplantıda verilen bu kıymetli ödülle elde edilen başarının, Kıbrıs Türk halkının haklı davasının dünyaya duyurulmasında büyük bir önemi var" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Cenevre Konsolosu Levent Çeri ise "KKTC'nin aldığı bu başarılardan dolayı Türkiye olarak gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.  

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği Ticaret Müsteşarı Şahin Yaman ise Türkiye Cumhuriyeti'nin Cenevre'de bir çalışanı ama aynı zamanda bir KKTC vatandaşı olarak YDÜ'nün ödül almasından gurur duyduğunu dile getirdi.

YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan ise gerek ulusal gerekse uluslararası alanlarda elde edilen başarıların üniversitenin halkıyla bütünleşmesinin bir eseri olduğunu söyledi.

- Bir ödül de Türk firmasına 

 Avrupa'ya Gagawa ismiyle açılan Türk firması Tavuk Dünyası, Uluslararası Kalite Ödülü'nü aldı. Firma adına ödülü alan Tavuk Dünyası Franchise Direktörü Erol Işık, aldıkları ödülden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, "Türkiye'de 70 restoranla faaliyet gösteriyoruz. Avrupa'da Almanya, Hollanda, Avusturya ve Çin'de faaliyetlerimiz başladı" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı